Polițist prins în flagrant de DNA când primea o sumă uriașă de BANI

| 16 oct, 17:48

Procurorii DNA l-au reţinut vineri pe Marian Daniel Popa, inspector de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 26, pentru şantaj, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 36.500 euro de la un om de afaceri.

El va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - octombrie 2015, Daniel Popa a constrâns un dezvoltator imobiliar, denunţător în cauză, să îi remită, fie un apartament cu două camere situat într-un imobil aflat în construcţie în localitatea Popeşti-Leordeni, fie o garsonieră dublă plus alte lucrări de construcţie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 euro.

Procurorii susţin că acesta l-a ameninţat pe omul de afaceri cu acte păgubitoare, respectiv efectuarea unor demersuri la instituţiile abilitate ale statului care ar fi putut avea ca rezultat fie împiedicarea finalizării construcţiei, fie imposibilitatea înstrăinării de către acesta din urmă a locuinţelor respective.

"Ca urmare a unor discuţii purtate de Daniel Popa cu omul de afaceri a fost stabilit faptul că acesta din urmă se obliga să remită ofiţerului de poliţie 36.500 euro, bani în schimbul cărora, inculpatul urma să renunţe la toate intenţiile sale legate de sesizarea instituţiilor abilitate să se pronunţe cu privire la legalitatea imobilului respectiv", se arată în comunicat.

DNA precizează că vineri, în biroul denunţătorului, s-a prezentat Daniel Popa unde a primit 36.500 euro, acţiune urmată de semnarea unui înscris sub semnătură privată intitulat 'contract de despăgubire', încheiat pentru a da o aparenţă de legalitate, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ