Poliţia Capitalei: 800 kg de carne indisponibilizată şi amenzi de peste 40.000 de lei în urma controalelor din pieţe

| 27 apr, 20:17

Poliţiştii bucureşteni au indisponibilizat 800 kg de carne stricată sau expirată şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 43.000 de lei în urma controalelor efectuate marţi şi miercuri în pieţele din sectoarele 3 şi 5.

"Au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 800 kg de carne, ce era păstrată în condiţii improprii comerţului sau avea termenul de valabilitate expirat, peste 300 kg de peşte şi produse din peşte, aproximativ 100 de litri de alcool şi peste 9.000 de ţigarete", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis miercuri AGERPRES. 

Acţiunea a avut drept scop asigurarea unui climat de siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit în perioada Sărbătorilor Pascale, precum şi combaterea fenomenului infracţional. 

Potrivit sursei citate, au fost verificate persoane fizice şi juridice ce comercializează produse specifice perioadei. 

La controale au participat şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. 

"La un punct de lucru al unei societăţi comerciale din sectorul 3 s-a constatat faptul că reprezentantul acesteia nu poate prezenta documente de provenienţă pentru cantitatea de 670 kg mezeluri, în valoare de 16.545 de lei şi 580 de ouă în valoare de 464 de lei, marfa astfel identificată fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală", se arată în comunicat.

Tag-uri: amenzi, controale, piete
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ