Poliţia de Frontieră avertizează că timpii de aşteptare la graniţe pot creşte, în urma intensificării verificărilor

| 20 noi, 10:59

Poliţia de Frontieră Română efectuează verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează graniţele ţării, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, şi, ca urmare, avertizează că timpii de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor pot creşte, potrivit Agerpres.

"Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe", precizează vineri într-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). 

Potrivit IGPF, au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi civilizat. 

Poliţia a luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la verificarea documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră. 

"Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt", se arată în comunicat. 

Poliţia de Frontieră anunţă că va continua cooperarea inter-instituţională la nivel european şi un schimb operativ şi eficient de date şi informaţii la nivel naţional pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ