Poliţiştii ar putea primi un spor de 100% din salariul funcţiei de bază pentru zilele libere lucrate

| 22 mai, 2013

Ministerul Afacerilor Interne ar putea elabora un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului care să prevadă plata unui spor de 100%  din salariul funcţiei de bază pentru munca prestată de poliţişti sâmbăta, duminica şi cu ocazia sărbătorilor legale. În acest sens a fost încheiat, miercuri, un acord cu sindicatele, scrie Mediafax.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi sindicatele reprezentative au semnat, miercuri, acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale poliţiştilor, informează Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex.

Prin acest document au fost reglementate aspecte privind: constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunăţăţirii condiţiilor la locul de muncă ale poliţiştilor, securitatea şi sănătatea în muncă, programul programul zilnic de lucru al poliţiştilor, perfecţionarea profesională, răspunderea pentru daune aduse autoturismului de serviciu etc.

Ministrul de interne Radu Stroe a propus ca sporurile pentru munca prestată sâmbăta, duminica şi cu ocazia sărbătorilor legale să fie reglementate printr-o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii salarizării bugetarilor, în acest sens fiind încheiat un protocol care prevede că părţile semnatare convin ca proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului (OUG) să fie elaborat în termen de 60 de zile.

Proiectul de OUG ar urma să prevadă ca poliţiştii să beneficieze de un spor de 100 la sută din salariul funcţiei de bază pentru munca prestată în zilele de week-end, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale actuale, nu se lucrează.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mai, 2013
Daniel
Bravo
Cate avantaje o sa le mai dati acestor indivizi care sunt platiti din contributiile de tot felul ale oamenilor simpli care abia o mai duc de pe o zi pe alta? Scoaterea la pensie la varste ridicol de mici,pensii mari si nejustificate,avantaje de tot felul,totul intrun contrast tipator cu ceilalti salariati care abia daca mai castiga 1000 lei/luna.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ