Ponta: PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea a devenit un partid latino-american

| 08 aug, 12:14

Deputatul Victor Ponta consideră că PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea a devenit un partid latino-american și că prin alăturarea sa la o nouă mișcare politică nu va face opoziție PSD, ci actualului lider social-democrat.

"Eu vorbesc de o nouă mișcare politică, categoric de centru. (...) Am fost întotdeauna și voi rămâne un om de centru-stânga și m-am bucurat când mi s-a spus că am avut cea mai liberală guvernare din ultimii 27 de ani. (...) PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea a devenit un partid latino-american", a afirmat luni Dragnea la Realitatea TV.

El a precizat că atunci când Guvernul Tudose va avea măsuri bune le va vota.

"Nu voi fi în opoziție din principiu. În România nu există opoziție. Și PNL nu e în opoziție și nu va fi în opoziție. Opoziția față de Liviu Dragnea, da. Sunt șeful opoziției față de Liviu Dragnea. (...) Eu nu vreau să sparg PSD. Nu vreau să iau pe nimeni din PSD. Slavă Domnului, dă Dragnea afară atâția din PSD ca să am cu cine să fac politică. Nu este o opoziție la PSD. Este o opoziție la Liviu Dragnea care duce o politică populistă latino-americană, care eu cred că pentru România va duce la un dezastru într-un număr scurt de ani", a adăugat Ponta.

De asemenea, Ponta a susținut că "Ordonanța adoptată vineri nu are nicio legătură cu pensiile speciale".

"Ordonanța respectivă modifică o lege a pensiilor militare de stat care sunt cu totul altceva. (...) Nu s-au modificat criteriile de vechime, cuantumul pensiei, indexarea cu rata inflației a rămas, iar creșterea salariului mediu nu a mai rămas (...) Am auzit cea mai mare minciună a domnului Dragnea care la minciuni l-a depășit pe Băsescu. Nu are nicio treabă. Vorbea de pensii speciale, dar de fapt se referea la pensiile militare care sunt altceva. 'Uite, creștem salariile la medici!' Medicii nu au pensii speciale. De ce îmi dai exemplu de medici, ca să îmi justifici pensii care nu sunt speciale. Stilul ăsta de a minți tot timpul că oamenii nu știu despre ce e vorba ...", a mai spus Ponta.

Fostul premier a afirmat că schimbarea modului de calcul al pensiilor militare a pornit de la faptul că "Liviu Dragnea și Carmen Dan vor să dea afară niște chestori din poliție, iar președintele Iohannis pe unii din SRI".

El a acceptat că a făcut greșeli în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și a precizat că a renunțat la a mai candida în 2019.

"Bănuiesc că mă întrebați de 2019. Că ce o fi în '24, '29 să trăim până atunci. În 2019 sunt convins că domnul Iohannis va intra în turul doi cu candidatul PSD, mai ales că Liviu Dragnea își dorește atât de mult să candideze la prezidențiale, probabil că o să câștige Iohannis din primul tur. Și cu asta basta. Nu o spun neapărat cu plăcere (...) Nu mă puteți bănui că sunt vreun fan Iohannis. Dragnea uite că acum conduce țara și uite cum o conduce", a opinat Ponta.

Întrebat de la cine a învățat mai mult, de la Liviu Dragnea sau de la Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Păi sunt identici. (...) Dragnea e Băsescu acum. În sfârșit a pus mâna pe partid. Sunt doi oameni inteligenți care își folosesc inteligența în mod negativ".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ