Ponta: Am discutat cu Băsescu în ziua reuniunii Consiliului European

| 23 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu pe parcursul zilei precedente, când a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Întrebat, într-o emisiune TV, dacă a discutat cu preşedintele Băsescu în ziua Consiliului, premierul a răspuns: "Sigur că da".

"De exemplu, am spus un lucru - şi probabil că iarăşi o să mă critice cei care sunt anti-colaborare - ieri, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, m-a înştiinţat asupra unui lucru esenţial pentru România: faptul că s-a aprobat pentru România şi Slovacia procedura 'n+3'. Altfel, România, din fondurile europene pe care le-a avut blocate în 2009, 2010, 2011, pierdea câteva miliarde de euro. Ni s-a mai dat un an în plus. Nu se termină în 2015, ci în 2016 capacitatea de folosire a acestor bani. Asta înseamnă că facem proiectele în continuare, le trimitem la Bruxelles şi primim banii. Vorbesc de 1,5 - 2 miliarde de euro", a relatat premierul.

El a precizat că preşedintele Traian Băsescu şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, au cerut anterior aplicarea procedurii 'n+3'.

"Aici şi preşedintele Băsescu s-a bătut pentru acest lucru, întrucât la negocierea bugetului 2014 - 2020 regula 'n+3' a fost una din condiţiile pentru ca România să fie de acord (cu bugetul UE - n.r.), s-a bătut ministrul de Externe la toate reuniunile, s-a bătut ambasadorul nostru de acolo. (...) Deci e un succes pentru România, pentru că banii aceia n-o să-i ia nici domnul Băsescu, nici eu, o să fie luaţi de către beneficiarii din proiectele europene", a detaliat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ