Ponta: Am finalizat datele care ţin de construcţia bugetului şi de descentralizare

| 13 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că au fost finalizate datele ţinând de construcţia bugetului pe 2014 şi cele pe legea descentralizării şi că acestea vor fi spuse aprobării în şedinţa Executivului de joi, urmând să fie, apoi, prezentate public.

"În urma unei zile extrem de lungi, împreună cu domnul vicepremier Chiţoiu, practic, am finalizat datele ţinând de construcţia bugetului, şi împreună cu domnul vicepremier Dragnea, ţinând de descentralizare. Practic, avem un acord în cadrul Guvernului.L-am sunat şi pe Crin Antonescu, ca să fiu sigur că avem acordul final referitor şi la susţinerea politică a celor două documente esenţiale, bugetul pe 2014 şi legea descentralizării. Joi, până la ora 12,00, se finalizează documentele, se adoptă în şedinţa de guvern. Şi imediat după şedinţa de Guvern, împreună cu domnul vicepremier Chiţoiu vă vom prezenta detaliat, pe înţelesul tuturor cetăţenilor, toate datele care ţin de buget", a afirmat premierul, citat de Agerpres.

El a negat ''zvonurile'' şi ''interpretările'' apărute în mass-media referitoare la buget precizând că bugetul Sănătăţii este mai mare decât bugetul de anul trecut.

''A fost un an de plată a arieratelor, 3,5 miliarde de lei. La Ministerul Sănătăţii de la 5,2 miliarde de lei, sunt alocate pentru anul viitor 7,8 miliarde de lei, iar la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru că prin Sănătate înţelegem cele două instituţii, 22,5 miliarde de lei. Sunt 22,6 miliarde de lei pentru că nu se mai plătesc cele 3,5 miliarde din trecut (arierate - n.r.). La fel, la Educaţie, de la 19,8 miliarde de lei, bugetul total va fi 21,7 miliarde de lei. La Cultură va fi un buget de 545 de milioane de lei, în anul 2013 a fost 543 de milioane de lei, dar dintre aceştia, 35 de milioane de lei. (...) Deci, practic, e o creştere care va fi utilizată pentru diverse evenimente culturale. Restul datelor concrete le prezentăm mâine (joi - n.r.) după şedinţa de guvern', a explicat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ