Ponta: Anul trecut alergam să dau interviu într-un ziar internaţional, acum m-au alergat ei la Londra

| 09 iul, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că e un lucru extraordinar faptul că în şase luni România a reuşit să listeze cu succes Romgaz şi Electrica la bursa de la Londra, lucru pe care l-a simţit prin faptul că anul trecut alerga să dea un interviu într-un ziar internaţional iar acum au alergat jurnaliştii după el în capitala Marii Britanii.

'Vreau să mulţumesc tuturor specialiştilor din Ministerul Economiei, Departamentul de energie, pentru încă o listare de succes. În şase luni să fim cu două companii, întâi Romgaz, acum Electrica, listaţi la bursa de la Londra - şi nu doar listaţi, ci suprasubscrişi, adică mai mulţi care vor să cumpere acţiuni decât aveam noi - e un lucru extraordinar şi eu îl simt prin faptul că acum un an alergam să dau şi eu un interviu într-un ziar internaţional, acum au alergat ei după mine la Londra şi am văzut şi azi un articol foarte bun în 'Wall Street Journal', 'Washington Post', 'Times'. Toate celelalte publicaţii internaţionale vorbesc de bine despre România şi vă rog să aveţi grijă să păstrăm acest lucru', a spus Ponta în şedinţa de guvern.

El a adăugat că a profitat de interviul pe care l-a dat în 'The Times' ca să spună în continuare că românii nu sunt cetăţeni europeni de rangul doi, 'că nu ne interzice nimeni şi nu introduce nimeni cote de români' şi nicio inţiativă a vreunui guvern în acest sens nu va fi acceptată de România.

'Nu sunt unii mai egali decât alţii şi, din ce ştiu eu, românii care lucrează şi în Marea Britanie, şi în Germania, şi în Franţa lucrează din greu, plătesc taxe şi sprijină dezvoltarea acelei societăţi la fel cum se întâmplă cu britanicii sau germanii când lucrează în România. De aia vă rog pe toţi miniştrii care participaţi la diverse reuniuni europene să reiteraţi foarte clar această poziţie a României. L-aş ruga şi pe domnul preşedinte, care se mai duce şi dânsul pe la Bruxelles, dar am văzut că nu prea vorbeşte cu nimeni şi atunci o să transmit eu această poziţie a României', a menţionat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ