Ponta: Atitudinea lui Băsescu e reprobabilă. Nu a cerut Guvernului niciun material pentru reuniunea CE

|

Preşedintele Traian Băsescu nu a cerut Guvernului niciun material redactat deja pentru reuniunea CE privind agenda digitală, iar atitudinea sa orgolioasă este una reprobabilă la nivel european, a declarat premierul Victor Ponta la Bruxelles după ce a participat la reuniunea liderilor socialişti europeni..

Şeful Guvernului a anunţat anterior că, după vizita din Statele Unite, care a fost organizată între 21-23 octombrie, se va opri şi la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialişti europeni, înainte de a reveni în România.

El a arătat totodată că i-a cerut mandat preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitală europeană, dar că nu a primit un răspuns.

După ce Preşedinţia a anunţat oficial că Băssescu va reprezenta România la reniunea CE, Ponta a afirmat că orgoliul şi frustrarea personală de a reprezenta României la Consiliul European într-un domeniu în care Guvernul este cel care are competenţe creează deservicii ţării şi împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT.

Joi dimineaţa, înainte de a pleca la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că le reaminteşte "celor care cred că viaţa începe odată cu ei" că este unul dintre şefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, în care una dintre componente este digitalizarea.

El a precizat că acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.

"Vreau să reamintesc celor care cred că viaţa începe odată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, în care unul din pilonii esenţiali este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător", a comentat Traian Băsescu.

Şeful statului şi-a manifestat public nemulţumirea, recent, într-o conferinţă de presă, faţă de prestaţia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ