Ponta: Atitudinea lui Băsescu e reprobabilă. Nu a cerut Guvernului niciun material pentru reuniunea CE

| 24 oct, 2013

Preşedintele Traian Băsescu nu a cerut Guvernului niciun material redactat deja pentru reuniunea CE privind agenda digitală, iar atitudinea sa orgolioasă este una reprobabilă la nivel european, a declarat premierul Victor Ponta la Bruxelles după ce a participat la reuniunea liderilor socialişti europeni..

Şeful Guvernului a anunţat anterior că, după vizita din Statele Unite, care a fost organizată între 21-23 octombrie, se va opri şi la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialişti europeni, înainte de a reveni în România.

El a arătat totodată că i-a cerut mandat preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitală europeană, dar că nu a primit un răspuns.

După ce Preşedinţia a anunţat oficial că Băssescu va reprezenta România la reniunea CE, Ponta a afirmat că orgoliul şi frustrarea personală de a reprezenta României la Consiliul European într-un domeniu în care Guvernul este cel care are competenţe creează deservicii ţării şi împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT.

Joi dimineaţa, înainte de a pleca la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că le reaminteşte "celor care cred că viaţa începe odată cu ei" că este unul dintre şefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, în care una dintre componente este digitalizarea.

El a precizat că acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.

"Cu privire la nevoia unor cunoscători într-ale digitalizării, vreau să spun că nu ştiu vreunul din şefii de stat şi de guvern – membri ai Consiliului European - care să vină din economia digitală. Toţi sunt oameni politici. În Consiliul European nu se iau decizii tehnice. Guvernele sunt cu guvernele, Consiliul European e cu oamenii politici. Vreau să le reamintesc celor care cred că viaţa a început odată cu ei, că sunt unul din şefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2000 - 2020 în care unul din piloni e digitalizarea. Ar fi fost fost păcat să trimitem acolo un începător", a afirmat Ponta.

”Vreau să precizez că pe 11 septembrie am solicitat președintelui mandatul de a participa, președintele mi-a răspuns, ieri seară, după aproape de o lună și jumătate. Nu cred că este important cine va participa, ci este important dacă cel care participă stăpânește subiectele și poate susține mai departe după terminarea CE implementarea deciziilor luate”, a declarat premierul.

”Nu mi-a fost cerut de către președinte niciun  fel de material, nici mie, nici guvernului, nici industriei private și mi-aș dori ca ceea ce se discută în CE să ne fie adus la cunoștință sau să aflăm de la alte guverne sau de la CE”, a continuat prim-ministrul.

Şeful statului şi-a manifestat public nemulţumirea, recent, într-o conferinţă de presă, faţă de prestaţia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ