Ponta: Azi putem să avem grijă de 1700 de refugiați

| 14 sep, 14:39

Premierul Victor Ponta a declarat luni, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, referitor la criza refugiaților, că a existat și există o comunicare interinstituțională Președinție, Guvern și celelalte instituții ale statului, precizând totodată că, în prezent, capacitatea logistică a României nu permite primirea a mai mult de 1.700 de imigranți.

"A existat și există o comunicare interinstituțională Președinție, Guvern, celelalte instituții ale statului privind capacitatea noastră actuală, de aceea am și prezentat-o, nu fiindcă vrem să ne opunem sau să ne certăm cu Comisia Europeană, de atât putem azi să avem grijă, 1.700 de refugiați. Nu cred că astăzi, în JAI, se va lua o decizie, cred că decizia se va lua la Consiliul European, la care participă președintele Iohannis.

După Consiliu, vedem ce se decide și ne pregătim și pentru bune și pentru rele. Ceea ce am spus și spun mereu este că sunt împotriva discursurilor xenofobe (...) ideea să închidem granițele, că toți cei care vin sunt niște teroriști, sunt prostii de Evul Mediu și mă opun total acestei abordări. Dacă putem să primim mai mulți, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe niște oameni, nu cum îi tratează vecinii noștri maghiari, cu bâta și cu înseriatul.

Cu asta nu sunt de acord", a spus premierul.

El a mai adăugat că nu are semnale în sensul că refugiații și-ar schimba traseul prin România având în vedere că Ungaria a anunțat că își va închide granițele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ