Ponta: băieţii deştepţi din energie s-au transformat

| 08 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei de Guvern că băieţii deştepţi din energie nu au murit, ci s-au transformat, nu mai sunt la Hidroelectrica, sunt în alte zone. Şeful Executivului a punctat că la momentul actual România are are cele mai mici tarife la energie, alături de Bulgaria, dar trebuie să-şi rezolve problema dezechilibrului dintre energie subvenţionată şi cea nesubvenţionată.

Victor Ponta spune că băieţii deştepţi din energie nu au murit, s-au transformat. "Nu mai sunt la Hidroelectrica, sunt în alte zone, s-au readaptat. Au aceeaşi influenţă, aceeaşi putere, deci bătălia continuă şi aveţi sprijinul meu în acest sens. Este extrem de important pentru faptul că eu cred cu mare tărie că România poate fi cel mai important actor în domeniul energiei", a declarat Ponta.

Şeful Executivului consideră  că, la ora actuală, România are cele mai mici tarife la energie, alături de Bulgaria, dar trebuie să-şi rezolve problema dezechilibrului dintre energie subvenţionată şi cea nesubvenţionată.

"Pe zona de energie, domnul ministru Constantin Niţă, împreună cu ministrul Finanţelor, domnul Chiţoiu, trebuie să continue partea de reforme structurale, să vedem, să implementăm toate deciziile prin care toţi producătorii de energie, şi aici vorbim nu doar de cei de energie regenerabilă, care e binevenită, dar e şi cea mai scumpă dintre toate. Deci, toţi producătorii noştri, fie că e vorba despre Hidroelectrica, de Nuclearelectrica, de compania energetică Oltenia, să participe într-o piaţă echilibrată şi într-o competiţie corectă. M-am uitat astăzi pe statistica europeană şi avem cele mai mici preţuri la energie din Europa, alături de Bulgaria. Avem, însă, aceeaşi problemă pe care o au şi ţările mari, mă refer la Germania, Italia, Spania, şi anume un dezechilibru între energiile subvenţionate şi cele nesubvenţionate", a declarat premierul. Ponta i-a rugat pe cei doi miniştri să ia toate deciziile necesare ca să le implementeze.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ