Ponta: Băsescu a avut nevoie de un Guvern condus de mine ca să-şi atingă ţintele bugetare

| 25 apr, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi că preşedintele Traian Băsescu a avut nevoie de actualul guvern pentru a-şi atinge ţintele bugetare, referindu-se la faptul că România a ieşit în 2012 din procedura de deficit excesiv.

Victor Ponta a declarat că "preşedintele a ţinut să anunţe el această veste bună legată de faptul că a luat şi votul de blam şi criticile pentru măsurile de austeritate. E important că avem acest lucru. Dacă vrea preşedintele să fie meritul domniei sale, n-am o asemenea concurenţă sau asemenea orgolii, dar pot să glumesc şi să spun că domnul Băsescu a avut nevoie de un Guvern condus de mine pentru ca în sfârşit să-şi atingă ţintele bugetare", informează Agerpress.

El a amintit că dintre toate statele UE care aveau problema deficitului excesiv, de peste 3%, doar România a reuşit să iasă din procedură, înregistrând anul trecut 2,9%.

Premierul a spus că "recoltează şi fructele bune" şi "foarte multe fructe rele" ale fostei guvernări, referindu-se la datoriile acumulate şi la o serie de probleme rămase nesoluţionate, cum ar fi cea a retrocedărilor, a combinatului Oltchim.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ