Ponta: Băsescu s-a făcut că nu înţelege preţul la energie

| 19 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea privind certificatele verzi anticipând că urma să piardă la CC, dar s-a făcut că nu înţelege problema preţurilor, spunând că aşteaptă acum scăderea acestora, deoarece era vorba ca preţurile să nu se dubleze, nu să scadă, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Mă bucur că preşedintele a promulgat Legea anticipând faptul că nu avea dreptate şi că urma să piardă la Curtea Constituţională. Preţul la energie va rămâne cel puţin la valoarea actuală, preşedintele s-a făcut că nu înţelege, nu era vorba de scăzut, ci era vorba să nu se dubleze preţurile, am prevenit acest lucru în ultimul moment", a spus Victor Ponta la debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Acest a spus săptămâna viitoare, Executuivul va aproba o hotărâre de guvern în acest sens.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte neconstituţionalizatea legii privind certificatele verzi, decizia fiind luată în unanimitate, a declarat preşedintele CC, Augustin Zegrean.

Judecătorii CC au constatat, în unanimitate, că este inadmisibilă contestaţia şefului statului privind legea certificatelor verzi, întrucât faptul că Guvernul nu a notificat Comisia Europeană înaintea adoptării actului normativ nu are efecte de natură constituţională.

Zegrean a precizat că norma respectivă nu are rang constituţional.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 13 martie, că a promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi, menţionând că aşteaptă acum cu nerăbdare scăderea preţurilor la energie electrică. "Pentru a lămuri lucrurile, am promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi şi aştept cu nerăbdare ieftinirea preţului la energie electrică. Cred că este şi un deziderat al populaţiei, după declaraţiile Guvernului", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că nu s-a grăbit cu promulgarea legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă pentru certificatele verzi, dar că "a vrut să închidă o zonă de demagogie".

Despre sesizarea de neconstituţionalitate trimisă Curţii Constituţionale, şeful statului a spus: "Va merge juristul şi vom vedea care e procedura, să o închidem la Curte".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ