Ponta: Băsescu va avea în continuare acces la Vila Covasna dacă anunţă MApN şi nu sunt activităţi

| 27 dec, 2013

Premierul Victor Ponta susţine că vila Covasna, Palatul Olăneşti şi complexul hotelier Brad au fost transferate de la RA-APPS pentru a nu fi vândute şi asigură că preşedintele Traian Băsescu va avea în continuare acces la Vila Covasna, pentru a petrece Revelionul, dacă "anunţă" Ministerul Apărării.

"Nu am considerat că cele trei unităţi trebuie să intre în programul de vânzare al RA-APPS, spre a fi vândute către o persoană privată, iar Ministerul Apărării şi SRI pot să folosească cele două vile pentru pregătirea profesională", a spus Ponta, adăugând că cele două imobile stăteau goale pe parcursul întregului an, iar regia cheltuia bani cu întreţinerea acestora.

Premierul a insistat însă şi asupra faptului că RA-APPS nu este agenţie de turism.

"Nu le-am luat că acolo se ducea preşedintele sau altcineva, nu asta m-a interesat, ci pur şi simplu nu am vrut să fie vândute, cum sunt majoritatea celorlalte proprietăţi ale RA-APPS", a susţinut Ponta.

Întrebat dacă acest transfer de atribuţii în administrarea imobilelor presupune că preşedintele Traian Băsescu nu va mai avea acces pentru a petrece Revelionul, cum s-a întâmplat în cazul Vilei Covasna, Ponta a răspuns: "Cum să nu ? Nici vorbă. Şi preşedintele ţării, oricum se va numi el, şi orice reprezentant guvernamental, dacă anunţă Ministerul Apărării, pe lângă faptul că e şeful Armatei, şi dacă nu există altă activitate - şi mă îndoiesc că există activităţi de pregătire de Revelion - se poate merge".

Prin hotărâri de guvern aprobate recent, Vila Covasna a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a fost trecută în administrarea Ministerului Apărării, Palatul Olăneşti a fost cedat Serviciului Român de Informaţii, iar complexul hotelier Bradul din Covasna a fost transferat către Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei.

La Palatul Olăneşti, SRI va prelua inclusiv bunurile mobile care fac parte din patrimoniul cultural naţional, în timp ce personalul va fi transferat doar "pe bază de evaluare".

Transferul de imobile este justificat de Guvern prin "exigenţele speciale ale cooperării internaţionale în domeniul militar, imperativul sprijinirii Bisericii Ordtodoxe, instituţie cu rol esenţial în apărarea identităţii naţionale a poportului român, şi activităţile specifice ale SRI".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ