Ponta bate şaua să priceapă iapa Antonescu

| 11 noi, 2013

O declaraţie din weekend a liderului PSD poate părea ciudată, din moment ce Victor Ponta a precizat că “dacă Antonescu vrea să fie preşedinte, trebuie să vorbească frumos cu toţi, în primul rând cu PSD”.

Controversele legate de proiectul de exploatare de la Roşia Montană au marcat şi debutul unei serii de declaraţii conflictuale la adresa PSD care l-au avut drept protagonist pe Crin Antonescu. Dincolo de apelative de genul “parşivel” la adresa lui Victor Ponta sau de aprecieri fanteziste conform cărora domnia sa ar fi adevăratul lider al opoziţiei din România, Crin Antonescu pare să uite că visul său de a ajunge la Cotroceni depinde în mare măsură de sprijinul PSD.

De fapt, una din ideile pe care co-preşedintele USL le repetă în mod obsesiv este aceea că, dacă PSD-ul nu va fi alături de el la prezidenţiale, el va câştiga oricum fotoliul ocupat până în prezent de Traian Băsescu. Nu ştiu dacă Antonescu blufează când face asemenea declaraţii, dar frecvenţa lor nu face decât se decredibilizeze mesajul.

Pe de altă parte, de fiecare dată când lideri locali din propriul său partid s-au exprimat împotriva lui Antonescu, Victor Ponta a ţinut să liniştească apele. De aceea, o declaraţie din weekend a liderului PSD poate părea ciudată, din moment ce Victor Ponta a precizat că “dacă Antonescu vrea să fie preşedinte, trebuie să vorbească frumos cu toţi, în primul rând cu PSD”.

Desigur, această declaraţie trebuie privită în contextul reuniunii de sâmbătă a Consiliului Naţional PSD, în care social democraţii şi-au stabilit strategia pe termen mediu, atât în ceea ce priveşte guvernarea, cât şi în ceea ce priveşte cele două scrutine de anul viitor. Participarea separată a PSD şi PNL la europarlamentare este normală, din moment ce vorbim de două partide care fac parte din familii europene rivale, dar Victor Ponta a dat de înţeles că, din punct de vedere al responsabilităţilor legate de guvernare, USL-ul va funcţiona ca până în prezent. Cu toate acestea, în ultima vreme, din ce în ce mai multe voci de la vârful PSD critică comportamentul lui Crin Antonescu faţă de social democraţi. De aceea, declaraţia lui Ponta de după Consiliul Naţonal al PSD a fost adresată în egală măsură liderului liberal cât şi oamenilor din propriul său partid astfel încât buna guvernare să nu fie periclitată.

Astfel, liderul social-democrat îi transmite colegului său de alianţă că liderii PSD nu mai sunt dispuşi să tolereze la nesfârşit ieşirile lipsite de fair-play ale şefului PNL. În acest context, Antonescu ar avea cel mai mult de suferit, pierzând sprijinul celui mai mare şi mai bine organizat partid din România înainte de alegeri.

Faptul că Antonescu a reuşit până în prezent să antagonizeze pe mai mulţi lideri ai PSD nu demonstrează decât modul iresponsabil în care liderul PNL face politică, încercând să adune voturi într-o manieră populistă. Dacă nu va lua în considerare avertismentele principalului său partener de alianţă, care până în prezent a încercat să calmeze spiritele deoarece vrea să evite o criză politică majoră, atunci Crin Antonescu se va găsi într-o situaţie de natură să îi încheie definitiv cariera politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2013
cantautor
va doare foarte tare viitorul politic al lui Crin..
este teoretic posibil sa joace la 2 capete...
prezidentiabil din partea USL sau sustinut de dreapta,in turul 2..
poate merge,poate nu...
riscul ii apartine..
are consilieri,nu mai raspunde la "comenzile" ciripitorilor de la "Obiectiv"....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ