Ponta, călcat în picioare pentru că vrea respectarea legii

| 08 iul, 2013

Războiul din Afganistan se apropie de sfârșit, talibanii, cea mai mare parte a lor, fiind împrăștiați. Unul din puținele locuri din lume în care talibanii, cei politici, căci despre ei vreau să vorbesc, se manifestă din când în când cu violență neustificată, este România.

Cazul de fraudă de la Liceul Bolintineanu a provocat reacții politice diverse, precum și acțiuni haotice ale unei părți a autorităților. A fost și o intervenția publică a primului ministru care a exprimat un punct de vedere cu privire la procedurile aplicate de procurori.

Însă, nici nu a apucat bine premierul Ponta să deschidă gura, căci talibanii portocalii angajați încă în solda profetului Traian Băsescu au declanșat jihadul politic având drept obiectiv călcarea în picioare a lui Victor Ponta.

Pentru a nu rămâne în confuzie, mi se pare important să analizăm declarațiile lui Ponta. Primul ministru a criticat decizia polițiștilor de a lua cu autocarele nu mai puțin de 100 de elevi de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, pentru a-i duce la audieri în dosarul suspiciunilor de fraudare a Bacalaureatului, declarând următoarele: ”polițiștii nu trebuie să ia niciun elev cu forța. Să facă bine procurorul să-i citeze. Nu există mandat de aducere, așa că trebuie să facă citație”. Întrebat ce va face în acest caz, Ponta a răspuns: „Ce să fac, nu am eu treabă de administrare a justiției. O să vorbesc cu ministrul Justiției să discute cu procurorul general, pe calea ierarhică”.

Așadar, Ponta a avut o reacție normală. Cum era și firesc pentru un prim ministru, a vorbit despre posibile abuzuri, subinliind o chestiune cât se poate de normală – dacă nu există mandat de aducere, atunci pocurorul trebuie să citeze o persoană pe care o dorește la Parchet pentru audieri, nu să o aducă cu forța. Așa spune legea.

Reacția foarte nervoasă a presei băsiste indică însă un pericol real. De dragul punctării unor subiecte cu relevanță electorală internă, susținătorii politici și mediatici ai lui Traian Băsescu par gata să dezinformeze în exterior despre ceea ce s-a întâmplat de fapt. Nu ar fi exclus să o vedem din nou pe Monica Macovei în rolul de comisar acuzator la adresa României, vorbind despre închipuite intervenții brutale în justiție în condițiile în care tot ce a făcut Victor Ponta a fost să sublinieze o chestiune de bun simț și anume absența mandatelor de aducere.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ