Ponta: Eu nu am folosit niciun ban public în concediu, ca preşedintele Băsescu

| 13 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a apărut în studioul România TV la prima ieșire în public după concediul de două săptămâni. Acesta s-a arătat foarte supărat că președintele a vorbit de viața sa privată.

"Am fost în America, un lucru pe care l-am auzit în urmă cu două luni. Am plecat cu familia, cu cei doi copii, am citit presa. Am fost la Disneyland", a declarat Ponta. Acesta a recunoscut cu bona. "Anul trecut nu am avut concediu. Doi, povestea este populistă. Nu am folosit nici un ban public. Am văzut că atacul a pornit de la doamna Udrea. Îi urez să aibă un soț, să aibă copii... Neptun, pe banii dumneavostră (referindu-se la concediul președintelui Băsescu la Neptun, n.r.). E normal ca un președinte să aibă un protocol. Este ridicol ca un președinte să se ocupe de bonă. Care-i treaba președintelui? Să o verifice (pe bonă, dacă lucrează legal, n.r.). Influența revenirii doamnei Udrea este extrem de negativă", a spus Ponta.

Premierul a vorbit şi despre scăderea TVA-ului la pâine, astfel că:" Nu există în noul acord nicio referire la creşteri de taxe şi impozite cu două excepţii, pe care mi le asum şi le susţin. Prima: dacă scădem TVA la pâine, creştem accizele la produse de lux. A fost o măsură a USL, susţinută şi de liberali, şi de PC şi e un preţ corect. Grija noii Direcţii Antifraudă va fi să caute să lovim în zona în care eventual se va crea evaziune. Aici se termină "apocalipsa" taxelor. Cei de la PDL sunt nebuni dacă spun că vor fi 21 de noi taxe. Ca să nu zic mincinoşi, că i-aş jigni. Comisia Europeană şi FMI au spus un lucru: aţi redus contribuţiile de asigurări la sănătate la pensiile sub 740 de lei. În schimb, pentru toate veniturile, în toată Europa, se plătesc contribuţii de sănătate. Dacă aveţi salariu 5.000 de lei plătiţi 5,5% asigurări de sănătate. Pentru chirii nu plăteşte nimeni. Am spus că de la 1 ianuarie 2014 cei care au salariu şi chirii plătesc acel 5,5% la sănătate pentru chirie. Singurul lucru care se aplică de la 1 ianuarie, nu de acum, şi care se aplică în toată Uniunea Europeană: Cei care au şi venituri din chirii plătesc acel 5,5%, CASSU, şi pentru venituri din chirii. Nu există nimic despre drepturile de autor în scrisoarea de intenţie. Sunt minciuni dacă s-a spus aşa ceva. Cele două creşteri sunt accizele la produse de lux şi alcool şi cass-ul la pensionari pentru cass-ul la chirii. Taxa pentru soţia casnică... astea sunt prostii. Nu există aşa ceva în scrisoarea de intenţie".

În privinţa legii salarizării Ponta a precizat că: "Cu legea salarizării nu sunt de acord. Eu vreau două lucruri. Salariul minim să crească poate la 1000 de lei în zona bugetară, salariul maxim undeva la 7.000 de lei - vorbim de bugetul pe 2014 - şi ordonatorul de credite să aibă mai multă flexibilitate. Mă refer la legea salarizării bugetarilor. Nu se poate aplica decât dacă îi iei de sus în jos şi îi aduci pe cei cu salarii mari undeva mai jos, la 7.000 - 8.000 de lei."

Subiectul despre care s-a vorbit în ultima săptămână, cel al torţionarilor, l-a determinat pre Victor Ponta să precizeze: "Este revoltător ca la 24 de ani după Revoluţie să afle presa despre pensiile torţionarilor. Ce a făcut Parchetul general, care a luat toate dosarele şi a promis să le examineze este un lucru foarte bun. În mpsura în care pe baza unor constatări ale Parchetului pot acţiona legislativ prin ordonanţă de urgenţă - poate marii anticomunişti de la televizor făceau o lege - pentru tăierea pensiilor unor astfel de oameni, o să o fac. Sunt de acord că este ruşinos ca un deţinut politic să aibă o indemnizaţie de 600 de lei. Şi cu atât mai ruşinos mi se pare ca cei care au făcut atâta caz de anticomunism să încurajeze - şi domnul Băsescu a fost securist, probabil de-asta simpatizează cu oameni ca Vişinescu".

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ