Ponta: Consider foarte bună ideea lui Băsescu de a convoca referendum pe tema Roşia Montană

|

Premierul Victor Ponta a declarat că, în opinia lui, este foarte bună ideea preşedintelui Traian Băsescu de a convoca un referendum pe tema începerii exploatării miniere la Roşia Montană, adăugând că guvernul actual a renegociat proiectul anterior, astfel încât statul să obţină cât mai multe beneficii în urma demarării lucrărilor miniere.

Despre Roşia Montană

  • Vreau să explic încă o dată că Guvernul nu a adoptat acelaşi proiect care exista până în 2011. Faţă de ceea ce s-a prevăzut de guvernul PDL, Guvernul actual a renegociat investitii superioare în protectia mediului, cresterea redeventelor de la 4% la 6 % si mărirea participaţiei statului până la 25%.
  • Dacă s-a realiza, Româia ar beneficia aproximativ 75%.
  • Conform legilor actuale, ministerele trebuiau să emită autorizaţiile pentru proiect. În caz contrar, companiile implicate ne-ar da în judecată şi ar cere statului suma prevăzută, de 2 miliarde de dolari.
  • Cred că e o idee foarte bună ideea preşedintelui de a convoca un referendum pe această temă.


Alte declaraţii ale premierului:

  • Vreau s vă informez că, aşa cum am anunţat, voi solicita Parlamentului, la jumătatea lunii septembrie, propunerea pentru un nou acord cu partenerii noştri, instituţiile financiare internaţionale.
  • Voi solicita să prezint Parlamentului poziţia României privind Siria.
  • Am discutat şi finalizarea Legii referendumului, declarată ca fiind consituţională de către CCR. Băsescu a mai sabotat un pic activitatea Parlamentului şi a Guvernului. După adoptarea de către Senat şi Camera Deputaţilor, preşedintele trebuie să o promulge.
  • În această toamnă finalizăm modificarea Legii 315/1998 privind regiunile de dezvoltare şi, de asemenea, legea electorală. Cu prevederi foarte clare privind reducerea numărului de parlamentari şi atribuţiile fiecăruia.
  • Am semnat, împreună cu domnul Antonescu, o scrisoare către Vasile Blaga şi alta către Kelemen Hunor prin care dorim să avem un dialog, la Parlament privind propunerea unui nou acord cu insitutiile financiare internaţionale şi măsurile fiscale care vor sta la baza construcţiei bugetului pe 2014.
  • Am solicitat sprijinul Parlamentului pentru aprobarea ordonanţelor, între care cea referitoare la reducerea TVA-ului la pâine.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ