Ponta: Cred că Antonescu trebuie să asiste cât mai puţin la degradarea funcţiei de preşedinte

| 26 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a apreciat că liderul liberalilor, Crin Antonescu, are cele mai mari şanse să devină viitorul preşedinte al României şi că, în aceste condiţii, trebuie să asiste cât mai puţin la degradarea funcţiei de şef al statului.

'Ca să vă spun sincer, eu nu ştiu câtă lume se mai uită la scenetele astea de la Cotroceni, mi se par de prost gust. Cred că domnul Antonescu, care îşi doreşte şi probabil are cele mai mari şanse să fie viitorul preşedinte, trebuie să asiste cât mai puţin la degradarea funcţiei de preşedinte din această perioadă. (...) Vreau să cred că de la anul o să avem din nou un preşedinte al României, nu un personaj tragi-comic şi cred că domnul Antonescu asta încearcă să creioneze în perioada următoare: un nou profil de preşedinte. Şi asta îmi doresc şi eu şi cred că îşi doresc şi 20 de milioane de români: să aibă un altfel de preşedinte', a spus primul ministru, luni seara, la RTV, referindu-se la decizia lui Antonescu de a pleca de la ceremonia de învestitură a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, înainte ca preşedintele Traian Băsescu să susţină discursul.

El a precizat că a avut în cursul zilei o discuţie cu Crin Antonescu despre proiectele USL pentru perioada următoare. 'Eu am discutat cu domnul Antonescu înainte de depunerea jurământului, dar nu am discutat despre ce se întâmplă la Cotroceni, niciunul dintre noi nu a dat atenţie acestui moment, ci am discutat despre ce avem de făcut cu USL-ul de săptămâna viitoare, când începe Parlamentul, când Guvernul trebuie să vină în faţa Parlamentului pentru a prezenta noul acord cu FMI, pentru a prezenta bugetul, pentru a arăta ce vrem să facem cu regionalizarea mai departe', a arătat Ponta.

În contextul în care preşedintele a apreciat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu va fi niciodată preşedinte, premierul a spus că şeful statului a făcut remarci similare şi la adresa lui. 'Poate număraţi dvs, că eu am pierdut numărul, de câte ori a anunţat domnul Băsescu că nu voi fi niciodată prim-ministru. Şi în final a avut dreptate, nu am fost o dată, am fost de două ori. Deci are gura bună, ca să spun aşa', a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că liderul liberalilor, Crin Antonescu, nu o să ajungă niciodată şef al statului pentru că nu ştie să respecte funcţia. 'Nu o să ajungă niciodată preşedinte (Crin Antonescu - n.r.), că nu ştie ce înseamnă. Nu poţi să vrei să fii preşedinte, când nu ştii să respecţi funcţia. Şi, de fapt, era o ceremonie dedicată chiar colegei lui', a spus luni Băsescu, întrebat cu privire la gestul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, de a pleca mai devreme de la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor de către Ramona Mănescu.

Crin Antonescu a plecat, luni, de la ceremonia de învestitură a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, înainte ca preşedintele Traian Băsescu să susţină discursul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a asistat doar la momentul în care liberala Ramona Mănescu a depus jurământul, la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ