Ponta: Cred că asta este cea mai mare criză a USL de la formare

| 16 mai, 2013

Premierul Victor Ponta spune că este nemulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu, adăugând că liberalul a continuat criticile la adresa PSD, fapt care a generat cea mai mare criză a USL de la formare.

"Dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună", a mai spus Ponta, adăugând că aşteaptă până luni să existe o delimitare clară a PNL faţă de declaraţiile lui Stănescu, nu doar cu avertismente gen "aşa să nu mai faci".

Ponta a mai spus că nu este mulţumit de faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

"Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare şi, de altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună", a spus Ponta.

Ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.

Astăzi, Antonescu a afirmat că s-ar fi pus problema excluderii lui Sorin Roşca Stănescu din partid dacă ar fi existat numai declaraţiile violente şi inacceptabile ale acestuia împotriva lui Victor Ponta, el arătând că excluderea nu s-a discutat pentru a nu crea o confuzie.

El a adăugat că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

Potrivit lui Antonescu, Roşca Stănescu nu a fost sancţionat de BPN al PNL şi că decizia de a aplica pe viitor prevederile protocolului USL în cazurile de atacuri publice între colegi echivalează cu un avertisment.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care ar fi dus o campanie împotriva PSD şi are "o agendă proprie".

Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ