Ponta, despre privatizarea CFR Marfă: Băsescu a dat ordin DNA şi funcţionarii se tem

| 14 oct, 2013

În cazul privatizării CFR Marfă, premierul Ponta a declarat că, "după ce preşedintele a dat ordin să fie luaţi toţi de DNA", funcţionarii sunt "temători". Preşedinţia a anunţat că, dacă vreun funcţionar, ministru sau premierul au încălcat legea, "atunci au toate motivele să fie temători".

"În mod sigur, doamna ministru şi cu cei din comisia de privatizare o să anunţe luni exact ce măsuri au de luat. Acuma însă, ştiţi şi dumneavoastră, după ce preşedintele a dat ordin să fie luaţi toţi de DNA, funcţionarii, pe bună dreptate, sunt foarte temători", a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat despre afirmaţiile formulate de Gruia Stoica, acţionarul majoritar la GFR, că procesul de privatizare nu ar fi respectat normele europene, premierul Ponta a spus că nu cunoaşte detalii. "Nu aş vrea să mă implic în aşa ceva, bănuind că sunt lucruri pe care avocaţii şi consultantul le cunosc, le pot clarifica", a precizat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că nu va cere luni explicaţii ministrului Ramona Mănescu în cazul în care câştigătorul licitaţiei nu va depune banii pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni câştigat la CFR Marfă.

"Luni sunt la Iaşi la sărbătoarea Sfintei Parascheva şi nu cer explicaţii nimănui", a subliniat premierul Ponta.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului, a remis presei o declaraţie, în care subliniază că funcţionarii şi înalţii funcţionari, inclusiv premierul, trebuie să respecte legea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, "niciun funcţionar al statului român, niciun membru al Guvernului şi nici chiar prim-ministrul Guvernului României nu trebuie să se teamă de justiţie dacă ştiu că au respectat legea". "Dacă, însă, vreun funcţionar, vreun membru al Guvernului sau chiar domnul prim-ministru însuşi a încălcat legea, atunci au toate motivele să fie temători", continuă Bogdan Oprea. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că orice om care priveşte la modul în care se desfăşoară procesul de privatizare a CFR Marfă poate considera că mai devreme sau mai târziu acesta va face obiectul unei anchete.

Grup Feroviar Român (GFR) a cerut duminică Ministerului Transporturilor să facă public contractul de pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă, solicitând totodată implicarea directă a ministrului de resort, Ramona Mănescu, în vederea evitării unui eşec al privatizării.

Potrivit hotărârii de Guvern privind privatizarea CFR Marfă, termenul pentru finalizarea procesului expiră luni, nefiind prelungit de către Guvern.

Astăzi, 14 octombrie, expiră termenul limită stabilit de Ministerul Transporturilor pentru efectuarea plăţii de 170 de milioane de euro pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă de către GFR.

Consiliul Concurenţei nu poate da avizul până luni, termen limită pentru finalizarea privatizării CFR Marfă, şi va începe analiza doar după ce va primi de la GFR informaţii care lipsesc din notificarea depusă în urmă cu două săptămâni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2013
ana
Citesc si ma crucesc !
Pe zi ce trece sunt tot mai convinsa ca tontonel nu-i sanatos la minte.Firar sa fie si Basescu asta ca-i sperie pe cei din cel mai cinstit Guvern ce la avut Romania .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ