Ponta, despre Roşia Montană: N-am vrut ca Guvernul să aibă o răspundere, dar vom plăti

|

Premierul Victor Ponta a declarat că în cazul proiectului Roşia Montană a dorit ca Guvernul să nu aibă o răspundere asupra acestuia, pentru a nu plăti despăgubiri, însă a precizat că "în mod sigur" asta se va întâmpla.

Ponta a afirmat că în proiectul Roşia Montană era şi o parte avantajoasă legată de investiţii şi de locuri de muncă, iar acum partea dezavantajoasă va fi aceea că statul român va avea "în mod sigur" un proces cu societatea care urma să demareze proiectul.

El a susţinut nu a dorit să dea Guvernul o decizie în acest caz, iar statul să fie obligat la despăgubiri, acesta fiind motivul pentru care a înaintat proiectul pentru o decizie în Parlament.

Ponta a fost întrebat care este ordinul de mărime al eventualelor despăgubiri pentru proiectul Roşia Montană.

"Ordinul este legat de faptul că cei de la Roşia Montană, mă rog, compania, din 1998, dar mai ales din 2005, de când a venit Traian Băsescu preşedinte, au avut asigurări ferme din partea preşedintelui că proiectul se va face, şi, sigur, există contracte, există avize, acum, dacă nu se face, în mod cert vor cere despăgubiri. Cât vor cere şi ce se va întâmpla nu ştiu să vă spun. În mod sigur însă nu va exista răspunderea Guvernului şi eu trebuia să am grijă să nu existe o răspundere a Guvernului, pentru că până la urmă Guvernul de unde dă bani? Tot din banii cetăţenilor români, nu?", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a mai spus proiectul Roşia Montană va fi respins în Parlament.

Ulterior, Ponta a fost întrebat cine va plăti în final eventualele despăgubiri. "Probabil că o să plătim toţi, probabil că o să plătim toţi şi cred că e corect să spunem acest lucru, faptul că la un moment dat vom plăti cu toţii. Repet, banii publici sunt tot de la cetăţenii acestei ţări", a răspuns Ponta.

El a menţionat că suma pe care a vehiculat-o în urmă cu o săptămână, de 2 miliarde de lei, este o "evaluare" a notificărilor pe care Guvernul le-a primit şi pe care fostul premier Emil Boc le-ar fi "ascuns prin sertare ca un laş", dar şi notificări primite ulterior.

"Acea companie s-a bazat în ultimii nouă ani pe declaraţiile publice de susţinere şi de realizare a proiectului făcute de Traian Băsescu. Văd că aţi uitat că cel care a fost marele promotor şi autorul proiectului este Traian Băsescu. Acum o să plătim cu toţii, ce să facem?", a mai susţinut Ponta.

El a fost întrebat dacă notificările de despăgubiri se bazează pe declaraţiile publice ale oficialilor.

"Nu, staţi un pic, au fost contracte de asociere cu Minvest, e o procedură întreagă de zece ani de zile pe care sigur că era bine să o închidem mai din timp, dar uite, vine scandenţa", a răspuns Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ