Ponta, despre scandalul Bolintineanu: Imi este perfect indiferent scandalul cu care ne-am obişnuit

| 08 iul, 2013

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a reafirmat luni că nu toţi profesorii sau elevii sunt vinovaţi iar cei care au făcut ceva trebuie să plătească. El a mai spus că îi este perfect indiferent 'scandalul' cu care deja s-a 'obişnuit' şi în care 'gaşca lui Băsescu urlă 'lovitură de stat''.

"Îmi este perfect indiferent scandalul, cu care ne-am obişnuit. Gaşca, nu? Că e un termen prezidenţial, gaşca dlui Băsescu, care totdeauna urlă 'lovitură de stat, intervenţii în justiţie' şi alte lucruri... Îmi este, încă o dată vă spun, perfect indiferent. Cred că ne facem datoria faţă de oameni şi asta e important. În rest ...", a declarat liderul PSD înainte de reuniunea Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a arătat că a vorbit în cursul dimineţii cu ministrul Educaţiei şi a dorit să-i felicite pe toţi profesorii, elevii care au luat bacalaureatul, pe părinţi.

"Cei care nu l-au luat, să se pregătească mai bine pentru la toamnă. Dincolo de lucrurile care au făcut deliciul presei, sigur, şi e foarte bine, dacă exista undeva vreo reţea de corupţie, e foarte bine ca oamenii respectivi să fie pedepsiţi. Însă nu sunt de acord ca de la lucruri care s-au întâmplat şi care se întâmplă şi trebuie combătute, să generalizăm. Şi nu sunt de acord să-i considerăm pe toţi elevii din România nişte fraudatori, să-i acuzăm pe toţi profesorii din România şi este de datoria noastră să-i apărăm pe toţi cei cinstiţi, care îşi fac datoria, care învaţă", a subliniat prim-ministrul Ponta.

Victor Ponta s-a declarat în context foarte mulţumit de faptul că "nu s-a mai continuat politica absolut dementă din ultimii ani", potrivit căreia toţii copiii din România sunt prost pregătiţi şi toţi profesorii sunt răi.

"Nu e adevărat, cred că nu ăsta este scopul şcolii, scopul şcolii este să-i înveţe cât mai mult şi cât mai bine pe elevi, să-i respectăm pe profesorii care în condiţii dificile îşi fac datoria, pentru că întotdeauna când e vorba de resurse materiale, la şcoală ajung cel mai greu. Şi cei care fac lucruri ilegale să plătească şi e foarte bine", a spus premierul.

Preşedintele PSD a dorit să precizeze că membrii partidului nu se află în vacanţă, chiar dacă este vacanţă parlamentară, pentru că sunt de discutat aspecte care ţin de pregătirea acestei veri, dar şi de calendarul reuniunilor care vor avea loc în toamnă.

Premierul a menţionat că o să mai fie discutate în perspectivă o serie de aspecte legate de viitoarea rectificare bugetară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ