Ponta despre solicitarea familiei lui Florin Cioabă:Din banii publici nu fac favoruri pentru nimeni

| 19 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară la postul de televiziune Antena 3 că nu are de gând să facă niciun fel de favoare sau discriminare 'pozitivă şi nici negativă' în cazul solicitării familiei lui Florin Cioabă.

'M-a informat Ministerul de Externe şi domnul Arafat de problemele care au apărut vis-a-vis de plata acelei facturi. Este foarte clar: orice cetăţean român, eu nu fac vreo deosebire că este rege sau nu este rege, în măsura prevăzută de lege şi în măsura posibilităţilor încercăm să îl ajutăm (...) nu cunosc detalii este o sumă foarte mare. Din banii CNAS există un sistem prin care se sprijină pe anumite criterii, când este vorba de copii, când este vorba de anumite persoane, o situaţie cu totul şi cu totul specială. Nu pot să vă spun în acest moment decât că atât cât se poate face pentru orice cetăţean al România atât fac cu mare drag şi eu şi Guvernul. Anul trecut am luat o anumită decizie cea legată de actorul Şerban Ionescu. A fost o anumită emoţie la nivel naţional, pe bună dreptate, un actor îndrăgit, un om despre care se credea că sunt şanse să fie salvat şi am spus că din rezervă dau banii respectivi. Mulţi oameni cu mai mare experienţă decât mine au venit şi mi-au spus: nu te juca de-a Dumnezeu pentru că de ce dai pentru Şerban Ionescu şi nu dai pentru altcineva. Lasă procedurile aşa cum sunt ele făcute pe anumite criterii pentru că altfel va veni întrebarea de ce nu dai pentru mine sau pentru soţul meu, pentru copil. Nu am de gând să fac niciun fel de favoare sau discriminare pozitivă sau negativă pentru altcineva', a spus Ponta. 

Dorin Cioabă, fiul autoproclamatului rege al romilor, a declarat pentru un post de televiziune că familia sa intenţionează să ceară ajutor financiar de la statul român pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya.

În context, premierul a afirmat că Florin Cioabă era lider al comunităţii penticostale pentru care are mare respect şi a spus că există din acest punct de vedere 'posibilităţi private'. 'Eu am şi o altă dimensiune ştiu că (...) decedatul era şi un lider al comunităţii penticostale, o comunitate de oameni foarte uniţi, muncitori pentru care am un foarte mare respect. Sunt convins că există posibilităţi private. Din bani publici nu fac favoruri pentru nimeni iar tot ceea ce se acordă, sprijinul unei familii de cetăţeni români indiferent cum este sau cum nu este sunt gata să o fac însă în cazul de faţă probabil că va fi foarte dificil', a afirmat premierul.

El a precizat că nu a fost de acord să fie folosit avionul SMURD decât pentru cazuri speciale. 'Dacă vorbim de cazul acesta: domnul preşedinte l-a sunat pe ministrul de Interne, pe mine nu m-a sunat că nu mai vorbim şi a cerut să intre în acea procedură. Ştiţi, SMURD are un avion. Eu am spus domnule nu sunt de acord să folosim avionul SMURD decât pentru cazuri speciale. Dacă familia suportă costul evident că sunt de acord. Nu este vorba că era vorba că a sunat preşedintele ci pur şi simplu că noi avem un avion, din toamnă o să mai avem încă un avion medical în afară de elicopterele care funcţionează în ţară. Fiecare viaţă este importantă dar când eşti în poziţia de a avea anumite resurse materiale încerci să le drămuieşti raţional şi cu bun simţ nu că te sună preşedintele. Putea să sune şi puteau să sune şi alţi preşedinţi', a mai spus Victor Ponta. 

Premierul a declarat că în acest caz l-a impresionat foarte mult doctorul Şerban Brădişteanu care a demonstrat că îşi face datoria indiferent de situaţie. 'Cu ceea ce rămân eu din acest episod este faptul că există oameni şi mă întorc din nou la medicul Brădişteanu, oameni care îşi fac datoria indiferent de resentimente. Vă daţi seama câţi oameni în locul doctorului Brădişteanu care ştiu că în septembrie sunt la tribunal în dosar că i-a acordat ajutor medical lui Adrian Năstase, câţi ar fi zis da domnule îmi fac datoria şi câţi ar fi zis nu domnule Băsescu ia du-te tu să îţi salvezi prietenul. Eu rămân cu imaginea pozitivă a unui om care îşi face datoria', a mai spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ