Ponta, despre UDMR: Regret că nu suntem la guvernare împreună

| 25 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, la congresul UDMR, că îi pare rău că nu a reuşit să convingă în trecut Uniunea maghiarilor să iasă de la guvernare, dar regretă şi că această formaţiune nu se află în prezent la putere.

"Nu am reuşit atunci să vă conving şi îmi pare rău, aşa cum îmi pare rău că nu suntem acum la guvernare împreună. Dar deciziile politice nu urmează întotdeauna calea cea mai înţeleaptă. (...) Chiar dacă acum UDMR nu se află la guvernare, eu vreau să acţionez în fiecare zi ca un prim-ministru al întregii ţări", a spus Ponta, care participă la cel de-al XI-lea Congres al UDMR, de la Miercurea Ciuc.

Victor Ponta a mai spus că din punctul său de vedere UDMR este reprezentantul legitim al minorităţilor maghiare.

Prezent la Congres, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că partidele din Opoziţie vor trebui să strângă rândurile pentru a fi mai eficiente, punctând că democrat-liberalii au avut întotdeauna o bună colaborare cu UDMR. 

"Va trebui să depunem eforturi pentru a avea o acţiune conjugată, comună în Opoziţie şi a ne opune acestui Guvern care este campion la vorbe şi repetent la fapte", a declarat Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberalilor a mai spus că UDMR este "cel mai autorizat reprezentant al maghiarimii" şi că a răspuns cu plăcere invitaţiei de a veni la congres în virtutea bunei colaborări avute până acum cu această formaţiune politică.

La congres participă preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu. De asemenea, au acceptat invitaţia de a participa la lucrări şi importanţi lideri politici din Ungaria, printre care reprezentantul partidului de guvernământ, Rogán Antal - preşedintele grupului parlamentar FIDESZ, vicepreşedintele Parlamentului ungar, Újhelyi István, din partea Partidului Socialist, şi vicepremierul de la Budapesta, Semjén Zsolt, preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ