Ponta: dorim ca relaţiile economice cu SUA să fie ca cele politice şi militare

| 21 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat luni la o întâlnire cu oameni de afaceri americani că relaţiile politice şi militare cu SUA sunt aproape perfecte iar România îşi doreşte ca relaţiile economice cu Statele Unite să ajungă la acelaşi nivel.

"Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a ne întâlni în acest format, aşa cum am reuşit să ne întâlnim şi la Bucureşti. (...) Parteneriatul nostru politic şi militar funcţionează aproape perfect şi suntem mândri de acest lucru. Dar mă aflu aici, înainte de toate, pentru a vă asigura că dorim să păstrăm relaţiile economice în aceiaşi termeni. Nu ascund faptul că potenţialul economic al României ar putea fi unul mult mai mare decât în prezent. (...) Vă încurajez să investiţi şi mai mult, pentru a crea locuri muncă', a afirmat premierul Ponta în deschiderea mesei rotunde organizată de American - Romanian Business Council (AMRO) şi US Chamber of Commerce & Business Roundtable (BR), transmite Agerpres.

Ponta a adăugat că, alături de colegii săi de delegaţie, miniştrii Energiei, Mediului, Afacerilor Externe şi Educaţiei, doreşte să ofere 'un tablou al unui guvern angajat în dezvoltarea afacerilor', o ţară angajată în îmbunătăţirea relaţiilor economice şi în a oferi 'predictibilitate şi stabilitate'. 'Şi cred că stabilitate şi predictibilitate sunt cuvintele-cheie pentru toate companiile pe care le reprezentaţi', a subliniat Victor Ponta.

La rândul lor, organizatorii evenimentului i-au mulţumit premierului pentru prezenţă, având în vedere programul încărcat al vizitei sale în SUA, unde are programate întâlniri la nivel înalt cu demnitari americani. De asemenea, aceştia au apreciat importanţa delegaţiei române şi şi-au exprimat dorinţa dezvoltării în continuare a unor afaceri de succes între companiile americane şi române.

În continuarea evenimentului, premierul român a făcut o prezentare a potenţialului de afaceri şi a răspuns întrebărilor reprezentanţilor companiilor componente AMRO, alături de subsecretarul de stat pentru comerţ internaţional, Francisco Sanchez.

AMRO este o entitate înfiinţată în ianuarie 2012, în care sunt prezente peste 80 de companii americane, între care Exxon, Chevron, Rayethon, CNA.

Business Roundtable este cea mai mare organizaţie de lobby din SUA şi reprezintă interesele unor companii a căror cifră de afaceri se situează în jurul a 7,3 trilioane de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ