Ponta: Dosarul lui Dragnea - un dosar politic făcut împotriva celor 7,4 milioane de români

| 07 oct, 2013

Dosarul lui Liviu Dragnea este un dosar politic făcut împotriva celor 7,4 milioane de români care au votat la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, a declarat luni preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

'De altfel, am fost ameninţaţi direct de Traian Băsescu - a spus foarte clar că vom avea dosare politice pentru faptul că am organizat referendum şi am votat pentru demiterea sa', a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a mai spus că fost refuzat să fie audiat de procurorul Lucian Papici, cel care s-a ocupat de dosarul referendumului şi în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată. Potrivit lui Ponta, Papici 's-a temut astfel de demontarea unor acuzaţii politice'.

Premierul a subliniat că Liviu Dragnea nu poate fi suspendat de preşedinte din funcţiile deţinute în Guvern pentru că, potrivit legii răspunderii ministeriale, nu este membru al Parlamentului şi nu este acuzat pentru fapte care au legătură cu activitatea de ministru.

La rândul său, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni că, bazându-se pe ceea ce s-a comunicat public cu privire la dosarul viceprim-ministrului Liviu Dragnea, el este convins de nevinovăţia acestuia.

'Acuzaţia, aşa cum am auzit-o eu, nu cunosc conţinutul dosarului, şi anume că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot, să mobilizeze pe căi politice, legale, mi se pare că este o acuzaţie care nu stă în picioare. Am spus de atunci că nu cunosc conţinutul dosarului şi că nu am ce comenta în detaliu. E foarte clar, a fost un referendum, au fost şapte milioane şi jumătate de oameni care au votat un lucru de care nu s-a ţinut cont. A mai fost încă un milion aproape care a votat altceva. A fost o prezenţă naturală. Eu nu am cunoştinţă de vreo încălcare a legii şi, atât cât s-a comunicat public în legătură cu acuzaţiile din acest dosar, eu sunt convins de nevinovăţia domnului Dragnea, dar asta este poziţia mea', a afirmat liderul PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, alături de alte 74 de persoane, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pe 6 septembrie 2012, pentru că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie, folosind zece metode, printre care votul multiplu, turismul electoral, falsificarea de semnături.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ