Ponta:"Dragnea vrea schimbarea legilor, pentru că altfel nu scapă de executare"

| 17 oct, 16:52

Într-o intervenție la Realitatea TV, Victor Ponta s-a declarat ferm convins că Liviu Dragnea va forța adoptarea amnistiei și grațierii, pentru că, oricâte complete de judecată va schimba, are mari șanse să primească o condamnare cu executare, motiv pentru care are nevoie de o schimbare a legii.

Președintele Pro România consideră că instabilitatea pe Legile Justiției  va duce la o variantă care va deranja UE, Pont fiind de părere că nu activarea celebrului Articol 7 va fi o problemă pentru țara noastră, ci reducerea drastică a banilor din fondurile structurale.

Victor Ponta a declarat, într-o intervenție la Realitatea TV, că de aproape un an de zile legile sunt votate, revotate, iar prin Ordonanță de Urgență se adâncește haosul legislativ. “Legile astea sunt propuse, dezbătute, votate în Parlament, iar după o oră vine Dragnea și o schimbă, că nu-i convine lui. Este o instabilitate care crează o adevarată criză”, consider Ponta.

Șeful partidului Pro România spune că, după condamnarea din iunie a lui Dragnea, la orice modificare legislativă, mai vine cineva din PSD care face o propunere care să-l ajute pe Dragnea. În opinia sa, singurii care s-au mai opus acestei tendințe sunt Ministrul Justiției și Tăriceanu.

Victor Ponta a spus că, teoretic, Ordonanța poate fi atacată doar de către Avocatul Poporului, dar acest lucru nu se va întâmpla. Șeful Pro România este ferm convins că grupările din PSD nu se vor scinda și nici nu vor face lucruri concrete pentru a-l schimba pe Dragnea. “Nu se desprind faliile din PSD, pentru că Dragnea are instrumentul Guvernului, prin care numește pe cine vrea în posturi de secretar de stat sau șefi prin teritoriu, și mai are și Camera Deputaților la ordinea lui. Prin aceste două instrumente Dragnea reușește să-și păstreze, nu simpatie, ci susținerea ”, a mai spus Ponta. El consideră că dacă nu îl vor schimba pe Liviu Dragnea, cei din PSD vor plăti electoral această decizie.

Vitor Ponta este ferm convins că Liviu Dragnea va forța adoptarea amnistiei și grațierii, pentru că, oricâte complete de judecată va schimba, are sută la sută șanse să primească o condamnare cu executare, motiv pentru care are nevoie de o schimbare a legii.

Plecarea premierului Viorica Dăncilă în străinătate este doar o formă de a evita discuțiile despre eșecul referendumului. Victor Ponta susține că este o modalitate de a amână un nou CEx al PSD pentru a evita dkiscuțiad despre referendum. "În această săptămână să nu se facă CEX-uri pentru a se discuta despre rezultatele la referendum și atunci a zis, hai mă să mai amânăm! E o chestiune tactică, ce nu folosește pe termen lung", a încheiat liderul Pro România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ