Ponta: După ce am mai văzut cum e cu preşedinţii, ne dăm seama ce bine e să ai un rege

| 22 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că în cadrul întâlnirii cu Regele Juan Carlos I i-a spus acestuia în glumă că şi în Spania şi în România social-democraţii, socialiştii preferă monarhia unui preşedinte.

'Am povestit acel moment în care (Regele Mihai - n.r.) a vorbit în faţa Parlamentului României şi am făcut o mică glumă: am spus că, şi în Spania şi în România, cel puţin social-democraţii, socialiştii preferă monarhia decât un preşedinte. (...) Probabil, după ce am mai văzut cum e cu preşedinţii, ne dăm seama ce bine e să ai un rege', a spus primul-ministru, la Antena 3.

El a adăugat că în cadrul discuţiei cu suveranul spaniol i-a prezentat acestuia momentul în care Regele Mihai şi-a ţinut discursul în Parlamentul României, premierul subliniind că a fost foarte emoţionat.

'Regele (Juan Carlos - n.r.) a fost în România, avea imaginea despre o ţară frumoasă, în care a fost întotdeauna bine primit şi am discutat, am avut ocazia să îi povestesc Majestăţii Sale despre un moment de istorie, realmente de istorie, cel în care Regele Mihai, la împlinirea vârstei de 90 de ani, după 65 de ani, a vorbit din nou în faţa Parlamentului României. Eu am fost emoţionat de acel moment şi când îl povestesc altora sunt emoţionat şi, vă daţi seama, a apreciat cum istoria, uneori - nu des, ci rar - face şi dreptate, ca să spun aşa, cu condiţia să ai multă răbdare şi foarte mulţi ani. Sigur, şi istoria monarhiei spaniole este destul de zbuciumată, dar în mod sigur cea a familiei regale româneşti... ', a adăugat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta, aflat în vizită în Spania, a fost primit luni seară de Regele Juan Carlos I la Palatul Zarzuela de lângă Madrid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ