Ponta, după ce în Senat s-au votat modificările la Codul penal: „Nu cred că este opoziție la această lege”

| 11 mai, 22:42

Victor Ponta a declarat, luni, după adoptarea de către Senat a modificărilor la Codul penal şi Codul de procedură penală, că în legătură cu acest proiect "nu crede că este opoziţie la această lege", subliniind că a fost votat cu o majoritate covârşitoare, de 88 la 20.

„Am văzut doar știrea, 88 la 20, ceea ce denotă o majoritate oarecum neașteptată. PSD nu are 88 de senatori. Altfel n-am niciun fel de comentariu. Nu cred că este o opoziție la această lege”, a spus Victor Ponta,  pentru Digi24.

Plenul Senatului a adoptat, luni, amendamentul la Codul Penal şi cel de Procedură penală iniţiat de Ioan Chelaru, Cristiana Anghel şi Ovidiu Donţu, prin care "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice", înlocuind sintagma de "suspiciuni rezonabile" din actuala lege.

Citeşte şi: Senatul a decis: Arestările se pot face doar dacă sunt date concrete şi indicii temeinice

„Eu am fost procuror în vremea când era formularea propusă (Indicii temeinice că s-ar fi produs o infracțiune - n.r.). Nu știu de ce nu e bine, dar dacă 88 de senatori au votat pentru și doar 20 împotrivă... cu siguranță inițiatorii au explicat plenului. N-am participat la plen”, a mai spus premierul, potrivit sursei citate.

„Părerea mea că dacă vrei să-ți faci treaba serios ca procuror, nu orice condiții, în condiții de independență a justiției, lucru care este garantat și nu-l poate schimba nimeni în niciun fel, și în condițiile de folosire a temeiurilor legale în vigoare, lucru care sunt convins că îl fac și se va întâmpla”, a menționat premierul.

Întrebat dacă e mai bună formularea pe care și-o doresc acum senatorii, Victor Ponta a răspuns: „Nu. Eu spun că poți să faci fără niciun fel de problemă, să documentezi dosare penale. Așa am făcut eu și cei care eram procurori înainte de intrarea în vigoare în februarie 2014 a noilor coduri. La fel au făcut procurorii DNA înainte și la fel vor face în continuare. Sunt convins”, a mai spus premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ