Victor Ponta, despre reducerea TVA la alimente: „Reducerea preţurilor cu siguranță nu va fi matematic de 24 la sută la 9”

| 11 mai, 23:50

Victor Ponta a explicat ce înseamnă în realitate reducerea TVA la alimente, care va intra în vigoare peste trei săptămâni

„Înseamnă evaziune fiscală mult scăzută, dintr-un motiv foarte simplu: la 24 la sută, din punct de vedere infracţional, merită să faci evaziune fiscală, să-ţi asumi riscuri de a încălca legea, la 9 la sută mult mai puţin. În al doilea rând competivitate sporită pentru produsele româneşti. În al treilea rând, o reducere a preţurilor, cu siguranţă că nu va fi matematic de 24 la sută la 9, cu 15 la sută dar va fi o reducere”, a declarat premierul Victor Ponta, pentru Digi24.

Potrivit acestuia, România va fi pentru prima dată într-o situaţie de a avea inflaţie zero. „Scăderea preţurilor la alimente va fi resimţită în special în buzunarele celor cu venituri reduse”, a mai spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Ponta îi răspunde lui Iohannis şi explică de ce a plecat "de capul lui" în Emiratele Arabe

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ