Ponta: E foarte bine să fie mărit salariul minim de la 1 ianuarie. De la 1 mai e o prostie

| 29 dec, 13:41

Fostul premier Victor Ponta susţine că este foarte bine să fie mărit salariul minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie, deoarece această măsură nu are impact bugetar negativ şi nu afectează mediul economic, transmite Agerpres.

În opinia sa, propunerea de creştere de la 1 mai este "o prostie". 

"Pentru că toţi cei care ar trebui să vorbească din păcate tac (din indiferenţă, teamă sau pur şi simplu pentru că sunt în vacanţă în ţări tropicale), pot să spun eu simplu şi clar: e foarte bine să fie mărit salariul minim pe economie la 1.200 ron de la 1 ianuarie!", a scris marţi Ponta pe Facebook. 

El a adăugat că mărirea salariului minim nu are impact bugetar negativ. "Deja la bugetari au crescut salariile peste 1.050 lei şi, oricum, când ai excedent bugetar de miliarde e imoral să spui că nu vrei să creşti salariul minim cu 150 lei!", a afirmat Ponta. 

Potrivit fostului prim-ministru, majorarea salariului minim ajută bugetul de asigurări sociale prin încasări suplimentare stabile şi nu afectează mediul economic. 

"Deja nimeni nu mai angajează în mod real cu mai puţin de 1.200 lei brut, cu excepţia sezonierilor - de unde rezultă că data de 1 mai oricum e o prostie", a completat Ponta. 

Creşterea salariului minim combate munca "gri" - salariul minim pe contract şi diferenţa "la negru" - şi concurenţa neloială faţă de cei oneşti şi care plătesc toate taxele, nu afectează competitivitatea forţei de muncă în comparaţie cu restul ţărilor din UE, pentru că rămâne cel mai mic salariu minim la nivel european, stimulează munca "la alb" fiscalizată şi consumul - oamenii cu salariul minim îl cheltuie pentru nevoi imediate, nu îl ţin în bănci şi nici nu îşi cumpără maşini şi yachturi scumpe, a mai explicat fostul premier. 

"Când nu ai habar despre economie şi viaţa reală spui că 'faci un studiu'!!! Sau mai bine îi asculţi pe cei ce ştiu!", a conchis Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 14:45
Palada Pufosul
era foarte bine daca reuseau sa te bage la racoare de la 1 ianuarie
pana la 1 mai ,mai avem de asteptat....mare prostie...
dar,avem rabdare
29 dec, 14:29
Economistul Luipeste
asta este acuzat si-a plagiat pana si lucrarea de doctorat...
acum il plagiaza copios pe consilierul lui economic,Socol
Socol,la randul lui s-a sfatuit cu copilul lui de suflet,Andrei Hrebenciuc DNA
sotia de la ASF,pe un salariu de mizerie intre 5000-10000 eur/luna i-a ajutat si ea...
29 dec, 15:27
dan slugarescu
se spune ca plagiatorul nu este prost destul,pana nu este si fudul
Ponta si MTO,sacul si petecul...Tandala si Pacala,Socol si Ponta,Palada si Teodorescu casalot

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ