Daniel Constantin, primele declaraţii despre fundaţia lui PONTA

| 11 ian, 18:52

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat, luni, că fundaţia pe care vrea să o lanseze Victor Ponta "nu urmăreşte un scop politic", ci îşi propune "să promoveze proiecte internaţionale, regionale, dar din care să facă parte şi România". Liderul ALDE a precizat că termenul pentru înregistrarea fundaţiei va avea loc la Judecătorie în zilele următoare.

Daniel Constantin a precizat că s-a înscris cu "mare plăcere" în proiectul lui Victor Ponta, când a fost invitat de aceste să adere.

"E o fundaţie care îşi propune să promoveze proiecte internaţionale, regionale, dar din care să facă parte şi România. De foarte mulţi ani, România a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaţionale, iar ideea lui Ponta este generoasă din acest punct de vedere şi cred că putem să punem mai mult în valoare potenţialul pe care România îl are în toate sectoarele de activitate. Eu am fost invitat de Ponta şi m-am alăturat cu mare plăcere acestei fundaţii, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o în cei 3,5 ani ca ministru al Agriculturii", a declarat Constantin.

Liderul ALDE a vorbit şi despre beneficiile fundaţiei pe care o va lansa fostul premier.

"Cred că putem să tragem investiţii, să angrenăm România în ceea ce înseamnă comerţul regional şi internaţional. Cred că din acest punct de vedere toată lumea va avea de câştigat. Nu-i altceva decât o punere în valoare a cunoştinţelor şi a relaţionării pe care am dezvoltat-o pe vremea când am fost ministru eu şi ceilalţi colegi care vor face parte din această fundaţie", a adăugat Daniel Constantin.

Copreşedintele ALDE a declarat că fostul premier nu vizează nicio activitate politică în perioada urmăroare.

"Această fundaţie nu urmăreşte un scop politic. Am văzut abordări de genul: Ponta îşi lansează o fundaţie politică. Prin lege, o fundaţie nu face politică. (...) Domnul Ponta nu vizează nicio activitate politică, nici individual, nici cu fundaţia, în perioada următoare. (...) Are termen zilele următoare la judecătorie, după care va fi o lansare. Sunt lucruri care ţin de iniţiatorul fundaţiei", a menţionat liderul ALDE.

Victor Ponta îşi va lansa în această săptămână o fundaţie pe care a înfiinţat-o alături de alte nume din politică, potrivit România TV. Fundația pe care fostul premier o va lansa pe 14 ianuarie se va numi Black Sea Regional Project.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ