Dan Mihalache, despre Victor Ponta: Un premier cu probleme în justiţie, o vulnerabilitate pentru România

| 23 dec, 21:49

Consilierul prezindenţial Dan Mihalache a comentat la România TV schimbările politice care s-au produs după tragedia de la Colectiv şi a precizat, legat de Victor Ponta, că "un premier cu asemenea tipuri de probleme în justiţie este o vulnerabilitate pentru România.

Consilierul lui Klaus Iohannis, Dan Mihalache, a declarat la România TV că Victor Ponta ar fi trebuit să demisioneze de la şefia Guvernul în momentul în care s-a început urmărirea sa penală, în schimb, fostul premier a adoptat "o strategie de tergiversare" şi a încercat să tragă de timp până la alegerile de la anul.

"Premierul Victor Ponta ar fi fost intelept sa demisioneze in momentul in care a aparut problema dominiei sale cu dosarul si in momentul in care a devenit o vulnerabilitate pentru Romania. Un premier cu asemenea tipuri de probleme in justitie este o vulnerabilitate pentru Romania.

In locul unui gest firesc, care poate ar fi permis si Partidului Social Democrat sa se alege inca astazi la guvernare, de fapt, Victor Ponta a facut un rau inclusiv PSD-ului, in locul unui gest firesc, premierul Victor Ponta a adoptat o strategie de tergiversare. Hai sa ne facem ca nu avem nicio problema, desi el insusi se angajase ca atunci cand va avea probleme in justitie, pleaca din fruntea Guvernului si hai sa tragem de timp, eventual pana la alegerile din 2016. Mie mi-a fost limpede aceasta strategie. In acest sens se poate interpreta declaratia presedintelui, ca a fost nevoie de o tragedie ca premierul sa recurga la un gest pe care trebuia sa-l faca cu mult timp inainte", a declarat Dan Mihalache la România TV.

Citeşte şi: Consilierul Dan Mihalache: Guvernul Cioloş a fost o soluţie de AVARIE

Consilierul lui Klaus Iohannis a mai spus că fostul premier se află, în prezent, "într-un proces de autovictimizare"

"Victor Ponta a fost in concedii, in tot felul de tari si s-a intors si a tinut sa se autovictimizeze. Este intr-un proces de autovictimizare, care probabil tine si de relatiile lui interne din partid. Nu vreau sa mai comentez. In momentul de fata e ultima problema a Romaniei ce crede Victor Ponta", a adăugat Mihalache.  
"(Declaraţia lui Ponta, potrivit căreia "cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi, şi la propriu şi la figurat, să calce pe cadavre" -  n.r.) este o exagerare evidenta si cred ca probabil ca si-a pierdut proprietatea termenilor. Nu a calcat nimeni pe niciun cadavru si, in general, presedintele nu a fortat caderea acestui guvern. Nici anterior, nici dupa drama de la Colectiv. Ca a spus ca e normal ca Victor Ponta sa demisioneze, aia e cu totul altceva", a mai spus consilierul Dan Mihalache.

"Am aflat de la televizor despre demisia lui Ponta de la Guvern"

Dan Mihalache a precizat că a aflat de la televizor, în dimineaţa zilei de 4 noiembrie, despre demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier. "Am aflat de demisie de la televizor, in acea dimineata. Chiar imi aduc aminte ca era presedintele Poloniei in vizita la noi si trebuia sa ii intrebam tot timpul pe cei care nu erau in sala cu noi cum evolueaza chestiunea cu demisia", a conchis acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 00:37
alexandru valeriu
???
Un presedinte condamnat definiv nu e o vulnerabilitate pentru tara mea .
Ce explicatie de golan politic !

Ponta vinovat pentru buna guvernare .
Traiasca austeritatea !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ