Update: Judecătorii amână lansarea fundaţiei lui Victor Ponta

| 14 ian, 13:25

Fostul premier Victor Ponta ar fi trebuit să primească, joi, răspunsul  judecătorilor cu privire la înregistrarea fundaţiei sale, în care îi vor fi alături foşti miniştri din cabinetul său, foşti consilieri, dar şi politicieni apropiaţi. Fundaţia lui Ponta se va numi  "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020".

Update. Fundaţia lui Victor Ponta ar fi trebuit să primească, joi, undă verde de la instanţă pentru a putea să funcţioneze, potrivit România TV. Pentru că cei care au venit să înscrie fundaţia la Judecătoria Sectorului 5, nu au avut toate actele necesare, instanţa a decis să amâne decizia pentru data de 21 ianuarie, la ora 14.00.

Fostul premier Victor Ponta a depus la Judecătoria Sectorului 5 o cerere în care solicită judecătorilor să admită acordarea personalității juridice Asociației "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020".

Actele de înființare au fost depuse în instanță pe data de 15 decembrie 2015, iar, joi, 14 decembrie, instanța decide dacă fundația poate deveni funcțională.

Din fundaţie vor face parte foşti miniştri din cabinetul Ponta, dar şi ex consilieri. Potrivit România TV, printre aceştia se numără ROBERT CAZANCIUC, fost ministru, MARIUS NICA, fost ministru, NICOLAE BĂNICIOIU, fost ministru, SORIN CÂMPEANU, fost ministru, DANIEL CONSTANTIN, fost ministru, copreşedinte ALDE, MIREL PALADA, fost consilier al lui Ponta, şi CRISTIAN SOCOL, fost consilier al lui Ponta.

Daniel Constantin declara zilele trecute că fundaţia nu urmăreşte scopuri politice.

"E o fundaţie care îşi propune să promoveze proiecte internaţionale, regionale, dar din care să facă parte şi România. De foarte mulţi ani, România a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaţionale, iar ideea lui Ponta este generoasă din acest punct de vedere şi cred că putem să punem mai mult în valoare potenţialul pe care România îl are în toate sectoarele de activitate. Eu am fost invitat de Ponta şi m-am alăturat cu mare plăcere acestei fundaţii, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o în cei 3,5 ani ca ministru al Agriculturii", a declarat Constantin.

"Această fundaţie nu urmăreşte un scop politic. Am văzut abordări de genul: Ponta îşi lansează o fundaţie politică. Prin lege, o fundaţie nu face politică. (...) Domnul Ponta nu vizează nicio activitate politică, nici individual, nici cu fundaţia, în perioada următoare. (...) Are termen zilele următoare la judecătorie, după care va fi o lansare. Sunt lucruri care ţin de iniţiatorul fundaţiei", adăuga liderul ALDE.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a cerut social-democraţilor să nu facă parte din proiectul lui Victor Ponta, deoarece acesta este în afara partidului.

Asociaţia "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" va fi lansată oficial după ce instanţa se va pronunţa.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 feb, 12:28
LCNJSbqtuSF
a92Hfw6CZhZe
Dacă homosexualitatea e o opțiune, acunti de ce ate2ția oameni suferă zi de zi și sunt batjocoriți fie la școală fie pe strada, servici etc. De ce ar accepta o formă de ”tortură” zi de zi, dacă după spusele tale, e doar o opțiune ?!, de ce nr de suicid e ate2t de mare printre cei homosexuali, indiferent de ve2rstă, de la 15 ani een sus.. ?. Ce2t de inept sau retardat să fie, eence2t să accepți un astfel de tratament, zilnic din partea unei alte ființe umane ca și tine care se crede superior ate2t moral ce2t și fizic, de ce să suporți așa ceva, dacă eentr-un final e doar o alegere / opțiune ?
14 ian, 15:12
Pufosul Tonta
cu 2 juristi.....de mare anvergura,Ponta si Cazanciuc,evident ca nu au fost toate actele in ordine...s-a dat un nou termen
nu s-a putut da Copypaste...pe speta asta
aflu ca si Sultanescu,Socol,Palada s-au inscris..
cu asa consilieri,precis Ponta va fi ales Presedinte
oare Govor,Duicu,ce mai asteapta?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ