PSD, probleme cu cotizaţiile. Partidul are conturile blocate. Apelul lui Liviu Dragnea

| 16 ian, 13:44

Liviu Dragnea impune membrilor de partid să ajungă la zi cu cotizaţiile, pentru că partidul are conturile blocate, ceea ce împiedică depunerea listelor de candidaţi pentru alegerile locale. PSD are conturile blocate pentru o datorie de 50.000 de euro.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat sâmbătă că, până la sfârșitul acestei luni, vor fi achitate toate cotizațiile restante de către membrii partidului, pentru deblocarea conturilor.

"Am discutat cu fiecare organizație în parte (despre faptul că PSD are fondurile blocate din cauza neplății unei datorii — n.r.), situația va fi remediată până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru că s-a stabilit și fiecare organizație și-a luat acest angajament, până la sfârșitul lunii ianuarie, vor fi achitate toate cotizațiile restante, pentru că sunt cotizații restante din varii motive. Sfârșitul lunii ianuarie este termenul care a fost stabilit pentru acest lucru, termen stabilit împreună cu trezorierul partidului. Principala motivație care a stat la baza acestei decizii a fost aceea că trebuie deblocate conturile partidului, pentru că dacă ai conturile blocate nu poți depune liste", a spus Dragnea, la Piatra Neamț, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

Potrivit acestuia, dacă toți membrii de partid își plătesc cotizația, PSD nu mai poate avea probleme financiare.

"Începând cu acest an, fiecare membru de partid își plătește cotizația în așa fel încât să nu mai avem niciodată niciun fel de probleme. Cotizația este minim un leu. Am vorbit cu foarte mulți membri de partid în ultimele luni de zile și toți spun că e firesc să își plătească cotizația care este mai mult decât simbolică. O să fie însă unii membri de partid care vor plăti mult mai mult, în funcție de poziție, de veniturile pe care le au. Restanțe la cotizație sunt, din câte știu, 1,7 milioane de lei", a precizat Dragnea.

Conform unor surse din partid, unul dintre conturile principale ale PSD, cel de la sediul central al partidului, este blocat în urma unei datorii neachitate în valoare de peste 50.000 de euro, impusă de Primăria Capitalei. Datoriile provin de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pentru Președinția țării organizată pe Arena Națională în 2014.

Citeşte şi: PSD pregăteşte candidaţii pentru locale: Vom avea pe listă foarte mulți tineri UPDATE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ