Ponta: Guvernul susţine propunerea privind o Uniune Europeană a energiei

| 28 apr, 2014

România susţine propunerea privind o Uniune Europeană a energiei, adică 28 de ţări europene care au o singură politică pentru preţurile cu care importă energie din Rusia, a afirmat luni premierul Victor Ponta, după ce a participat la deschiderea celei de-a 45-a Adunări Generale WTCA 'Shaping Global Growth'.

"Eu cred că e un semn foarte bun că a 45-a adunare generală a organizaţiilor World Trade Center din lume se desfăşoară la Bucureşti. Este un semn că din ce în ce mai mult Bucureştiul şi România sunt pe harta economică a Europei şi a lumii. Am transmis două mesaje foarte importante pentru România, pentru Guvernul pe care îl conduc în perspectiva europeană. Avem două decizii extrem de importante de adoptat cât mai repede. În primul rând, propunerea făcută de prim-ministrul polonez, Donald Tusk, privind o Uniune Europeană a energiei - şi aici Guvernul pe care îl conduc şi România susţin în totalitate. Noi am discutat acest lucru cu premierul Tusk, ştie foarte bine că are sprijinul nostru. Mai direct, pe înţelesul tuturor, nu 28 de ţări care negociază separat cu Rusia preţul energiei, pentru că asta înseamnă de fiecare dată preţuri mai bune sau mai rele în funcţie de interese politice, ci 28 de ţări europene care au o singură politică referitoare la energie, referitoare la preţurile cu care importă energie din Rusia, în felul acesta fiind un partener mult mai puternic în relaţia din ce în ce mai dificilă şi mai complicată, după agresiunea din Crimeea, între Europa şi Rusia', a spus Ponta, conform Agerpres.

Totodată, prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că criza din acest moment va da un impuls extraordinar şi va duce la o decizie cât mai rapidă, pozitivă, în ceea ce priveşte Acordul transatlantic de investiţii şi comerţ, o piaţă unică, comună, între UE şi SUA, o iniţiativă pe care, adăugat Ponta, Guvernul României o susţine în totalitate.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ