Ponta: Guvernul trebuie să plătească angajaţilor Curţii de Conturi 12 milioane de euro

| 24 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi că i se pare "scandalos" că angajaţi ai Curţii de Conturi au dat în judecată instituţia, iar acum Guvernul trebuie să la plătească acestora 12 milioane de euro.

"Banii în plus la buget sunt baza creşterii economice de 2%, cheltuieli în plus avem de la acele hotărâri judecătoreşti pierdute de Guvernul Boc şi eşalonate de domnul Predoiu, au fost 5%, apoi 15%, mi se pare că anul viitor sunt 25%. Trebuie să dăm banii înapoi, au fost hotărâri judecătoreşti, unele pe bună dreptate, când e vorba de profesori, de funcţionari publici, altele absolut scandaloase, pentru că mi se pare scandalos faptul că angajaţii Curţii de Conturi, adică exact cei care trebuie să controleze folosirea corectă a banului public, au dat în judecată Curtea de Conturi şi Guvernul plăteşte cred că vreo 12 milioane de euro angajaţilor de la Curtea de Conturi", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Şeful Guvernului a subliniat că în mod normal Guvernul ar trebui să le impute celor de la Curtea de Conturi cele 12 milioane.

"Sunt şi lucruri scandaloase, dar multe dintre procese au fost câştigate, din punctul meu de vedere, pe bună dreptate şi noi trebuie să le plătim. Asta este singura creştere a cheltuielilor. Mai este o creştere a cheltuielilor legată de cofinanţarea fondurilor europene, pentru că în momentul în care ai toate programele operaţionale sectoriale în acţiune trebuie să plăteşti cofinanţarea şi aceea va fi asigurată în totalitate, cum a fost şi anul acesta, de la buget", a spus Ponta într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ