Ponta i-a invitat pe Constantinescu şi Iliescu să meargă la funeraliile lui Mandela

| 09 dec, 2013

Premierul Victor Ponta le-a relatat guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi senatorului PSD Mircea Geoană că i-a invitat pe Ion Iliescu şi Emil Constantinescu să îl însoţească la Johannesburg, la funeraliile lui Nelson Mandela.

Într-o discuţie avută la sediul BNR, premierul Victor Ponta le-a divulgat celor doi că i-a invitat şi pe foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, să îl însoţească în Africa de Sud, conform Mediafax. Ponta a arătat că Emil Constantinescu a acceptat şi îl va însoţi, astfel, la Johannesburg, în schimb Ion Iliescu a declinat invitaţia, din cauza distanţei până în Africa de Sud.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni dimineaţa că va pleca la Johannesburg, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela.

"Luni seara, voi pleca la Johannesburg, pentru a participa la funeralile fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela", a spus Ponta.

Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că prim-ministrul Victor Ponta va merge marţi, 10 decembrie 2013, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile naţionale ale fostului preşedinte Nelson Mandela, care vor avea loc pe stadionul FNB din Johannesburg.

Cincizeci şi trei de şefi de stat şi de guvern au confirmat că vor merge în Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anunţat duminică ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane, citat de AFP.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a decedat, joi seara, la vârsta de 95 de ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ