Ponta îi răspunde lui Băsescu de la Chișnău: Regret că cineva mă înjură la Bucureşti

| 26 aug, 2013

"Nu pot decât să regret că cineva mă înjură la Bucureşti", a spus premierul Victor Ponta într-o intervenţia la România TV, referindu-se la atacurile lansate luni de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a declarat că "este timpul ca domnul Victor Ponta să guverneze, nu să televizeze şi nu să se lupte politic".

'Am două variante: pe mine m-a ales poporul - mă rog, nu pe mine, în mod în special, ci USL-ul - ca să intru pe teren să fac anumite lucruri: să ne ocupăm de economie, să facem proiecte, să depolitizăm justiţia. Eu fiind pe teren, e cineva în tribună - din păcate la tribuna oficială, dar se mai întâmplă; şi Meme Stoica tot de acolo ştiţi că mai făcea lucruri din astea - care mă înjură tot timpul. Eu am două variante: ori să îmi văd mai departe de joc şi să îmi fac treaba pentru cei mulţi care m-au ales sau să mă opresc în fiecare minut din ce am de făcut ca prim-ministru şi să mă întorc, nu ştiu ce să fac: să mă bat, să mă înjur cu cel care mă înjură din tribune. Sincer, eu cred că datoria mea e să îmi fac treaba ca prim-ministru', a afirmat Victor Ponta, luni seara, la RTV.

Primul-ministru consideră că preşedintele Traian Băsescu este cel care are o problemă în ceea ce priveşte competenţa, deoarece în cei nouă ani în care 'a controlat România nu s-a întâmplat nimic bun, decât lucruri rele'. El a adăugat că în timp ce preşedintele l-a înjurat la televizor, el le-a arătat cetăţenilor Republicii Moldova modul concret în care România îi poate ajuta.
'De câte ori fac o vizită externă, preşedintele face o conferinţă de presă în care mă face cu ou şi cu oţet. Nu ştiu dacă e o tactică bună sau nu pentru domnia sa', a precizat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a infirmat acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia patronul RTV i-ar plăti concediile.
'Patronul postului dvs de televiziune (RTV, n.r.), în timp ce eu eram în vacanţă cu copiii, a devenit tată pentru a doua oară şi cred că ţine banii pentru copiii lui', a arătat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că este timpul ca premierul Victor Ponta să guverneze şi să renunţe la luptele politice. 'Cred că cel mai important lucru pe care l-ar avea de făcut Guvernul ar fi să lase luptele politice şi să guverneze. Este timpul ca domnul Victor Viorel Ponta să guverneze, nu să televizeze şi nu să se lupte politic', a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că 'drumul pe care merge ţara este unul periculos' şi a atras atenţia asupra faptului că România riscă ''să alunece' într-o situaţie economică dificilă. 'Există riscul ca, după sacrificiile enorme din 2009 şi în mod deosebit începute în 2010 şi continuate în 2011, să devină ceva repetabil, pentru că riscăm să alunecăm din nou într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic. Nu-mi doresc asta, nu suntem pe punctul de a ni se întâmpla, dar, dacă vom continua să nu guvernăm ţara şi să transformăm totul într-o iresponsabilă bătălie politică, avem riscul să pricinuim daune şi suferinţe uriaşe românilor printr-o reintrare în criză. Nu mă încălzeşte creşterea economică generată de producţia agricolă foarte bună, pentru că la anul poate fi mai slabă, dar mă uit la creşterea numărului de şomeri, ceea ce arată, fără drept de apel, că avem probleme în gestionarea macroeconomică a ţării', a atras atenţia preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ