Ponta: În acest moment nu există un text al legii salarizării

| 09 iul, 2013

România are în continuare un aparat administrativ care nu performează din lipsa resurselor financiare, dar şi din lipsa criteriilor de performanţă, a declarat premierul Victor Ponta într-o ediţie specială la România TV.

"În acest moment nu există un text al legii salarizării. Există o viziune. Avem în continuare un aparat administrativ care nu performează din lipsa resurselor financiare, dar şi din lipsa criteriilor de performanţă. Un prim pas este acela al desfiinţării posturilor vacante. Multi şefi de directii rămăsesră şefi, deşi aveau în subordine numai locuri vacante. Am reușit să deblocăm sistemul de șapte la unu. În suma generală pentru cheltuieli cu personalul, avem un plafon de 7% din PIB conform acordului cu FMI, vreau să las o posibilitate mai flexibilă, pentru ca între un minim și un maxim să dau mai multă libertate conducătorilor de instituții, care să țină cont de necesitatea fiecărui angajat.

Acum, dacă-i unul care nu munceşte, nu poţi să-l dai afară. Trebuie să-l bagi în comisie, dar mai bine te laşi păgubaş. Şi, pe de altă parte, pe unul care munceşte nu poţi să-l plăteşti mai bine", a explicat Victor Ponta la România TV.

"Se va modifica și legea funcționarului public. Nu se poate doar să se mărească salariile. Povestea că toată lumea câștigă și nimeni nu pierde, nu merge. Din punctul meu de vedere, salariul minim poate fi în administrație de o mie de lei. Eu cred că raportul dintre cele mai mici și cele mai mari salarii nu poate fi mai mare de unu la șapte. În acest moment este de unu la 40", a mai spus Ponta.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ