Ponta: Încerc să prezint la Chişinău faţa europeană a României

| 26 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la Chişinău, că este de datoria sa ca, în timpul vizitelor pe care le efectuează în străinătate, să prezinte faţa europeană şi civilizată a României, răspunzând astfel criticilor aduse de preşedintele Traian Băsescu.

"Eu încerc şi cred că este de datoria mea, mai ales la Chişinău, dar nu doar la Chişinău, să prezint faţa europeană şi civilizată a României şi daţi-mi voie ca asta să fac şi în continuare. Mâine deschidem lucrările la gazoduct, peste două săptămâni rezolvăm problema cu TVR, o să reducem şi taxele crescute în 2010. De asemenea, miniştrii Educaţiei se văd la Bucureşti pentru a încerca, chiar din semestrul doi, să avem un program extins de burse. Cred că asta e faţa europeană şi civilizată a României pe care trebuie să o prezint la Chişinău, ca să-i convingem pe cei din Moldova că e bine să fie în Europa şi e bine să fie alături de noi", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că este timpul ca premierul Victor Ponta "să guverneze" şi să renunţe la luptele politice.

În cadrul aceleiaşi vizite, Ponta a dat asigurări că Guvernul României sprijină în totalitate parcursul european al Republicii Moldova şi obiectivul cetăţenilor acestei ţări de a călători fără vize în Uniunea Europeană.

"Guvernul României şi România în ansamblu sprijină fără niciun fel de reţinere şi cu toată convingerea drumul european al Moldovei. Ştiu cât de umilitor şi nedrept este acest sistem de vize şi cât de important a fost pentru moralul, pentru mândria românilor când am reuşit să nu mai fim supuşi la toate acele proceduri care ţineau de vize. Cred că Moldova merită acest lucru, cred că sunteţi cetăţeni europeni şi când eşti ţinut într-un fel sau altul la uşă, e un sentiment de nedreptate şi vreau să fiţi convinşi de sprijinul nostru total", a spus Ponta.

România este principalul avocat al Moldovei, a adăugat Victor Ponta. "Sunt convins că Moldova are un drum european de la care nu există şi nu ar fi bun să fie vreo întoarcere iar România este în mod natural principalul sprijin şi principalul avocat al Moldovei ca să-şi continue acest drum european", a mai declarat premierul român.

Obiectivul Republicii Moldova este ca la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Republica Moldova să parafeze Acordul de asociere cu UE şi să obţină declaraţia CE că Republica Moldova întruneşte condiţiile pentru liberalizarea vizelor, a declarat premierul moldovean, Iurie Leancă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ