Ponta: Înființarea USD nu încalcă Protocolul USL

| 18 feb, 2014

Propunerea liberalilor de desfiinţare a USD pe motiv că această alianţă încalcă protocolul USL a primit răspuns rapid de la premierul Victor Ponta.

Premierului Victor Ponta a transmis  printr-un SMS jurnalistului România TV Victor Ciutacu că "înființarea USD nu încalcă Protocolul USL”. Şeful Guvernului a adăugat că în Protocolul USL nu se face referire la alegerile europarlamentare.

Articolul 9.8 din Protocolul inițial al USL prevede că „Cele două părți (PSD și ACD la acea vreme, n.r.) nu vor accepta sau iniția participarea separată în alte alianțe electorale”. Deși într-adevăr articolul nu se referă în mod expres la alegerile europarlamentare, el nu face nici distincția între tipurile de alegeri, așa încât explicația lui Ponta nu convinge.

Tag-uri: PNL, USD, usl, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 2014
Gerula
Articolul in cauza
Protocolul USL se refera la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale. In privinta acestor alegeri exista prevederea pe care o invoca art. 9.8. Tot protocolul se refera la alegerile interne.
19 feb, 2014
burebista
si la europarlamentare alegerile sunt externe?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ