Ponta: Iohannis să redevină preşedintele României; şeful statului nu are treabă cine cui îi face dosare

| 27 iul, 23:28

Premierul Victor Ponta şi-a reafirmat dorinţa ca şeful statului, Klaus Iohannis, să redevină preşedintele României, adăugând că acesta ''nu are treabă cine cui îi face dosare''.

La o emisiune la Antena 3 Ponta a precizat că nu a mai vorbit cu preşedintele Iohannis de pe data de 5 iunie, iar atunci a vorbit "cu preşedintele PNL".

"O să vorbesc şi vorbesc cu preşedintele României şi datoria mea ca prim ministru e să vorbim, să ne înţelegem. Nu am vorbit pe Codul fiscal, a fost ministrul de Finanţe, a cerut să discute, nu a vrut preşedintele. Pe 5 iunie eu nu am vorbit cu preşedintele României, eu am vorbit cu preşedintele PNL care mi-a zis vreau să pleci tu că uite ţi s-a făcut un dosar şi să vină guvernul meu. Staţi un pic! Preşedintele României nu are treabă în primul rând cine cui îi face dosare, că d-aia politizăm justiţia. Dacă justiţia face dosare nu e nicio problemă. De ce să plece guvernul USL - PSD-UNPR-ALDE - să vină guvernul PNL? (...) Au spus un singur lucru (n.r. liberalii). Că vor să facă TVA 19% şi acum o să voteze contra", a explicat Ponta, luni.

El a arătat că îşi doreşte ca şeful statului să redevină preşedintele ţării pentru a-l trata "cu acelaşi respect".

"Sunt două faze diferite. Până-n iunie am avut o relaţie mai mult decât corectă, echilibrată. Am avut acel moment pe care nu l-am înţeles nici până acum, de ce a respins, a dat înapoi, cum a dat şi Codul fiscal, a dat şi Codul silvic şi până la urmă l-a promulgat. De ce a făcut acel lucru? Probabil l-a sfătuit un consilier al lui care-i vrea binele, între ghilimele. Probabil acelaşi care l-a sfătuit acum cu Codul fiscal. Deci, în afară de acea sincopă am avut o relaţie extrem de corectă şi civilizată între doi oameni care au fost competitori în campanie şi ... După care am avut de-a face cu preşedintele PNL, nu cu preşedintele României, am considerat că am fost tratat incorect. Am spus lucrul acesta", a adăugat premierul.

Pe de altă parte, el a susţinut că nu s-a prezentat la ceremonia de învestire în funcţie a ministrului Transporturilor pentru că nu se putea deplasa fără cârje.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ