Iohannis, prima reacţie după respingerea Codului Fiscal

| 29 iul, 12:04

Klaus Iohannis a oferit miercuri, în cadrul unei conferinţe economice, prima motivaţie a respingerii Codului Fiscal în varianta propusă de guvern. Preşedintele a vorbit despre prudenţă şi responsabilitate.

Este prima oară când preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie publică despre motivele care l-au determinat să retrimită parlamentului Codul Fiscal în forma aprobată de guvern şi votată de aleşi.

"Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanțelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obține prin politici economice bine gândite, care depășesc interesele politice și rezolvă problemele profunde ale economiei noastre", a declarat preşedintele la Conferința Știintifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate.

Preşedintele afirmă că România va evolua economic prin prudenţă şi politici pe termen lung.

"De aici înainte, România trebuie să-și consolideze, în mod hotărât, instituțiile economiei de piață. În actuala etapă, circumscrisă trinomului post-tranziție, post-aderare, post-criză, avem nevoie de un nou model de dezvoltare, axat pe competitivitate și responsabilitate. România are nevoie de o abordare echilibrată și responsabilă, una care să corecteze erorile trecutului, în favoarea unor beneficii sustenabile. Nu ne mai putem permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, fără să consolidăm bazele reale ale progresului economic: proprietatea privată și piața concurențială, acumularea de capital și stimularea investițiilor, inovarea și antreprenoriatul, libertatea economică și competitivitatea. Acestea sunt sursele prosperității generale, a creării de locuri de muncă productive și bine plătite", a mai arătat Iohannis.

Vezi AICI integral mesajul adresat de preşedinte la conferinţa economiştilor

Pe 17 iulie, preşedintele Klaus Iohannis trimis Codul Fiscal înapoi la Parlament, pentru reexaminare. Actul, care prevedea printre altele reducerea TVA la 19%, fusese votat aproape în unanimitate. Preşedintele nu a făcut nicio declaraţie televizată, ci a vorbit doar prin intermediul comunicatelor de presă şi a consilierului economic Ştefan Marinescu.

Citeşte şi: Consilier prezidenţial Cosmin Marinescu: Codul Fiscal ar fi avut implicaţii semnificative asupra bugetului pe 2016

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 iul, 08:45
CWQ
Idiotule, tot ce-ai spus acum trebuia să spui înainte de-a vota cretinii tăi din PNL care habar n-au pe ce lume trăiesc ; dacă tu vii cu o idee visată noaptea , aceștia se întorc 360 de grade că deh , trebuie să-ți facă pe plac .
Ești cel mai prost președinte din câți am avut și n-ai nimic în comun cu această țară , doar urmărești să-ți fie bine ție și țoapei tale .
30 iul, 03:40
lupean.emilian
la subiect
...da ,prrr...k.i. si reSS....abilitate.
29 iul, 15:05
sorin
Cauti ceva nou?
Cauti ceva nou? Echipa noastra te asteapta sa incepi cel mai performant si mai nou sistem prin care sa reusesti sa castigi bani mai multi decat ai reusit pana acum! Noi te ajutam sa obtii rezultate si sa fii multumit! Te vei convinge ca activitatea este foarte simpla si interesanta! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ