ALDE: Orice dialog politic privind noul Cod fiscal ar trebui să vizeze o discuție tehnică

| 07 aug, 13:12

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin au salutat, vineri, orice demers politic care ar putea conduce la adoptarea rapidă a Codului fiscal într-o formă cât mai apropiată de cea votată în Parlament, adăugând că dialogul suplimentar ar trebui să vizeze o discuție tehnică bazată pe date și cifre.

"ALDE salută orice pas înainte — alături de partenerii de guvernare: PSD și UNPR — care ar putea facilita adoptarea rapidă a Codului fiscal în sesiunea extraordinară de la finalul lunii august, într-o formă cât mai aproape de cea pusă în acord împreună cu mediul de afaceri și trecută prin Parlament la finalul lunii iunie, inclusiv cu votul celor de la PNL. Considerăm că, din moment ce PNL — ca principal partid de opoziție — și-a exprimat sprijinul politic fără echivoc prin vot pe forma actuală a Codului fiscal, orice dialog suplimentar ar trebui să vizeze în primul rând o discuție tehnică, cu date și cifre", potrivit unui comunicat al ALDE transmis vineri.

Copreședinții ALDE își exprimă, totodată, deschiderea pentru un dialog politic real. "Desigur, coaliția de guvernare formată din PSD, ALDE și UNPR va enunța un punct de vedere comun la discuțiile cu celelalte partide și grupuri reprezentate în Parlament", se adaugă în comunicat.

Tăriceanu și Constantin apreciază, de asemenea, că agenda discuțiilor ar trebui să fie una mai largă. "Pe lângă problematica noului Cod fiscal, să fie incluse pe agendă aspecte ce țin de echilibrul puterilor în stat, de funcționarea statului de drept și întărirea democrației, de modernizarea instituțională, descentralizarea administrativă, modernizarea sistemelor medical și de educație. ALDE consideră că este necesară o abordare bazată pe echilibru și dialog între Putere și Opoziție, respectiv între Parlament, Guvern și Președinție, nu o abordare bazată pe tensiuni și conflict, care riscă să readucă în România blocajul și problemele din regimul Băsescu", mai afirmă copreședinții ALDE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ