Călin Popescu Tăriceanu: Disputa pe Codul fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice

| 10 aug, 12:43

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că "disputa pe Codul fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice" și readuce în atenție planul de măsuri propus în noiembrie 2008 menit să securizeze economia românească.

"Disputa de acum pe Codul fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice, singurele care ar trebui să primeze!" (...) Sper ca istoria conflictelor politice care afectează economia să nu se repete! În noiembrie 2008 am propus un plan de măsuri menit să securizeze economia românească și să ajute România să navigheze peste criza economică mondială fără costuri mari. (...) Prezint din nou planul pe care l-am propus românilor în noiembrie 2008 și care a fost pus la sertar în 2009 — an în care s-au luat prea multe decizii politice în urma unor calcule electorale.

Sper să fie un avertisment: ce se poate întâmpla dacă nu se găsește un consens în jurul Codului fiscal, doar pentru că anumite calcule electorale dictează acest lucru!", susține luni Tăriceanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi:  Tăriceanu: Criza politică întreținută de Băsescu în 2009 a blocat securizarea creșterii economice din 2004-2008

El explică, în mesajul său, că în 2008, spectrul crizei economice începute în Statele Unite amenința Europa și a considerat necesar "să acționeze preventiv, nu când deja apar problemele".

"Era un plan responsabil care propunea o agendă de măsuri de relaxare fiscală, astfel încât România să păstreze investițiile și să asigure păstrarea locurilor de muncă, dar și o agendă de măsuri prudențiale pentru sectorul bancar. Sunt sigur că, dacă ar fi fost pus în aplicare încă de la începutul lui 2009, în 2010 nu am mai fi avut tăierile de salarii și pensii și nici locurile de muncă pierdute. Din păcate, orgoliile politice și psihoza conflictului permanent pentru a obține voturi a făcut ca 2009 să fie un an pierdut. Fostul președinte a făcut totul pentru a arunca în aer scena politică românească, pentru a se agăța de putere și a compromis orice efort responsabil în planul guvernării", a adăugat Tăriceanu.

Copreședintele ALDE susține că în 2015 România beneficiază de un context european și global mult mai favorabil.

"Suntem într-o etapă în care s-au pus bazele unei noi perioade de creștere economică stabilă și durabilă, care să se simtă în buzunarul românilor: prin creare de locuri de muncă mai bine plătite, prin stimularea capitalului românesc, ș.a.m.d.

Continuarea politicilor economice de către actuala coaliție parlamentară și guvernamentală, în care noul Cod fiscal, așa cum a fost el votat de o cvasi-unanimitate în Parlament, va contribui la reducerea decalajelor, iar România poate deveni, la finalul acestei etape de creștere economică, a șaptea putere economică a Europei", a mai spus liderul ALDE.

El nu crede că majoritatea românilor "își dorește o repetare a scenariului din perioada regimului Băsescu, chiar dacă la unele 'butoane' se află alți actori".

"Nu vreau ca românii să ajungă să plătească, din nou, nota de plată a unor conflicte politice create artificial de către cei care și-au uitat promisiunile, au uitat pentru ce le-a fost încredințat mandatul!", a mai afirmat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ