Călin Popescu Tăriceanu: Susțin fără rezerve noul Cod fiscal, poate imprima României o creștere economică susținută

| 07 aug, 16:15

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, președinte al Senatului, a subliniat, vineri, că este un susținător al creșterii economice accelerate și sustenabile prin măsuri liberale, cum este noul Cod fiscal, și a anunțat că va începe o serie de postări pe Facebook prin care să răspundă "habotnicilor austerității" și să detalieze o viziune economică pentru o Românie "mândră și prosperă".

"Zilele acestea, îi văd pe unii că se grăbesc să împartă spațiul politic în 'adepți ai austerității și prudenței' VS. 'susținătorii fără rezervă și prudență ai noului Cod fiscal'. Eu sunt trecut în ultima categorie. Sunt voci care mă acuză că în 2008 aș fi pus în pericol stabilitatea fiscală a României și că, dacă s-ar pune în aplicare noul Cod fiscal, s-ar repeta scenariul crizei economice din guvernările Boc-Băsescu. Cred că împărțirea corectă este alta: 'adepții unei creșteri economice accelerate și sustenabile prin măsuri liberale' și 'habotnicii austerității'", a scris copreședintele ALDE pe Facebook.

Potrivit acestuia, "habotnicii austerității nu sunt cei care îndeamnă la prudență, (...) ci acei politicieni care în 2008 îmi cereau pe un ton imperativ să cresc salariile profesorilor și bugetarilor cu 50%, iar apoi au tăiat salariile și pensiile când au ajuns la guvernare".

Citește și:  ISĂRESCU: Situaţia macroeconomică este foarte bună, dar nu înseamnă că avem câmp să o stricăm

"Politicieni ca Traian Băsescu care ar face și spune orice pentru a câștiga voturi. Încep astăzi o serie de postări, prin care vreau să răspund habotnicilor austerității și să detaliez o viziune economică pentru o Românie mândră și prosperă, nu măcinată de conflicte politice mărunte și miopii economice", a afirmat copreședintele ALDE.

Tăriceanu a reamintit că, în 2008, i-a trimis o scrisoare președintelui de atunci, Traian Băsescu, în care i-a explicat "cu argumente și cifre economice clare" de ce Guvernul pe care îl conducea era "împotriva creșterii salariilor profesorilor, peste noapte, cu 50%".

Citește și:  Erste: Noul Cod Fiscal va accelera creşterea consumului în 2016. Economia riscă o supraîncălzire

"Îi explicam și contextul internațional, în care criza economică din Statele Unite risca să cuprindă și Europa și România, respectiv îi ceream să nu promulge această lege. Președintele Băsescu, pentru a aduce voturi PDL, a promulgat legea, refuzând să vadă evidențe. Același Traian Băsescu care dă acum lecții privind responsabilitatea", a adaugat copreședintele ALDE.

Tăriceanu a punctat în 2008, ca și astăzi, în 2015, este în aceeași tabără: "a celor care susțin creșterea economică accelerată și sustenabilă prin măsuri liberale".

"În 2008, m-am opus măsurilor populiste, la fel cum o fac și astăzi. Mai mult, am propus un set de măsuri economice și fiscale care, dacă ar fi fost puse în aplicare, probabil că ar fi făcut ca România să traverseze mult mai ușor și fără costuri sociale majore criza economică globală. Acum, în 2015, susțin fără rezerve acest Cod fiscal, pentru că cifrele și realitățile economice arată că este sustenabil și că poate imprima României o creștere economică susținută și pe termen lung", a conchis copreședintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ