SIE, anunţ despre DOSARUL lui TRAIAN BĂSESCU. Documentele jurnaliştilor răpiţi în Irak nu pot fi DECLASIFICATE

| 07 aug, 17:18

Documentele Serviciului de Informaţii Externe din acţiunea de recuperare a ziariştilor români în Irak au fost clasificate "secret de stat, nivelul strict secret", criteriile avute la clasificare "subzistând" şi nefiind îndeplinite condiţiile declasificării, a precizat SIE.

"Documentele SIE din acţiunea de recuperare a ziariştilor români în Irak au fost clasificate secret de stat, nivelul strict secret, în strictă conformitate cu prevederile legale, în speţă Legea nr. 1/1998, art. 9, alin. (2), Legea nr. 182/2002, art.17, lit. f) şi g) şi H.G. nr. 1209/2002 (actualmente H.G. nr. 223/2013). Criteriile avute în vedere la clasificare subzistă şi în prezent, astfel că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de H.G. nr. 585/2002 art. 20, alin. (1) pentru declasificarea informaţiilor", se spune în precizările Serviciului de Informaţii Externe (SIE)

Legea 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea SIE, articolul 9, alineatul (2) prevede: "Activitatea Serviciului de Informaţii Externe are caracter de secret de stat".

Legea 182/2002, privind protecţia informaţiilor clasificate prevede la art.17, lit. f) şi g): "În categoria informaţiilor secrete de stat sunt cuprinse informaţiile care reprezintă sau care se referă la: f) activitatea de informaţii desfăşurată de autorităţile publice stabilite prin lege pentru apărarea ţării şi siguranţa naţională;g) mijloacele, metodele, tehnica şi echipamentul de lucru, precum şi sursele de informaţii specifice, folosite de autorităţile publice care desfăşoară activitate de informaţii".

Citeste si: Dosarul jurnaliştilor răpiţi. Traian Băsescu va trebui să dea explicaţii în faţa Judecătoriei Sectorului 5

H.G.223/2013 se referă la aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi, la un post de televiziune, că ar "vrea" ca dosarul răpirii ziariştilor români în Irak să fie desecretizat, pentru a se vedea "o acţiune strălucită a unui stat care şi-a apărat cetăţenii".

Întrebat dacă crede că dosarul va fi desecretizat de preşedintele Klaus Iohannis, Traian Băsescu a declarat: "Iohannis nu poate să o facă, poate să o facă SRI şi SIE". 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, joi, retrimiterea cererii procurorilor de la PICCJ de confirmare a urmăririi penale în dosarul jurnaliştilor români răpiţi în Irak la Judecătoria Sectorului 5, după ce a constatat că fostul preşedinte Traian Băsescu nu mai are în prezent vreo calitate oficială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 aug, 09:57
El Condor
O LABA SPALA PE ALTA SI AMANDOUA ...
Pai daca le informatiile externe se gaseste proaspat pusul-numitul M.R.U. "colaboratorul etnic" al camemleonului pirato-fermer, credeati ca se va ajunge vreodata la documentele care il incrimineaza pe animalul mai sus amintit ? Fiti siguri ca 1000% acestea vor disparea si se va spune ca nu au existat vreodata .
08 aug, 11:56
dinu
De ce il secretizati! ! deci statul il secretizeaza si populatia obligta sa plateasca taxe!hmmmmm ! la furat popor roman! sanu mai platim taxe atucni ! hotia trebuie sa ias la ivela ! trebuie sa fim onesti si cinstiti!
07 aug, 21:29
Ana
Oferim lucru pe internet. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la email [email protected]
07 aug, 18:43
mihail30
Oportunitate incredibila de castig !!!
Oportunitate incredibila de castig! Grabeste-te sa prinzi aceasta oferta cu totul revolutionara! Acum ai sansa de a aplica un sistem care iti aduce repede bani, chiar din prima luna, fara stres, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele! Doar castigi simplu bani! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ